Egy gól, egy pont

Egy gól, egy pont

Az első félidőben a játékot, a másodikban a küzdőszellemet emelte ki Körhöcz György vezetőedző.

MTK Budapest U14 – Illés Akadémia U14 1–1 (0–0)
Illés Aka. U14:
Hajba – Bock, Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Magadics (Ládonyi, 41.), Molnár B. – Mihók (Szakács, 41.), Lakatos (Németh B., 57.), Angler B. (Reiber, 75.) – Orbán. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Ládonyi (78., 1–1)

A Puskás Akadémia és az MTK Budapest van nagy harcban a bajnoki címért: el is húztak mindketten a mezőnytől. Ezért is állt rendkívül komoly feladat előtt a héten Körhöcz György együttese, hiszen szerdán a felcsútiakkal, míg ma a fővárosiakkal kellett farkasszemet nézniük.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ebben pedig kulcs volt, hogy mindkét csapat szervezett volt, és mindketten focizni akartak. Szemre is tetszetős futballt mutattak be a gyerekek az első félidőben. Kiegyenlített volt ez a periódus, voltak lehetőségeink, de a végjátékból valami mindig hiányzott. Nagy ziccer egyik kapu előtt sem adódott.

A második félidőben átvette az irányítást az MTK: egy szerencsétlen szituáció után meg is szerezték a vezetést a hazaiak az 55. percben. A gólhátrányban aztán kevesebb energiánk maradt a játékra. Aztán mégis erőre kaptunk: a 78. percben Orbán Roland passzolt kiváló ütemben két védő közé, Ládonyi Bálint az átvétellel megverte őket, majd a kapust is kicselezve az üres kapuba lőtt, 1–1. Ezek után bármerre eldőlhetett volna a mérkőzést: az egyenlítőgól után volt egy ziccerünk, ami kimaradt, illetve a kék-fehérek is 100%-os helyzetbe kerültek, de Hajba Botond védett, így egy pontot elhoztunk a Sándor Károly Akadémiáról!

Rendkívül hetet tudhatunk magunk mögött. Ma megküzdöttünk az egy pontért: egy rendkívül jó játékkal az első félidőben, míg a szünet után kitartással és kiváló mentalitással

– mondta Körhöcz György.