Egy félidőnyi előnyt adtunk az MTK-nak

Egy félidőnyi előnyt adtunk az MTK-nak

U17-es lányaink az utolsó negyedórában három gólt szereztek, a pontszerzés azonban nem sikerült.

Illés Akadémia-Viktória U17 – MTK Budapest U17 3–4 (0–4)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Németh N. (Kleinert P., 46. p.), Sarang R. (Hajdú P., 56. p.), Pintér T., Szabó F. – Csejtei E., Simon E. (Harangi L., 71. p.), Kenesey K. (Németh Z., 71. p.) – Csáki E. (Farkas B., 46. p.), Gyócs-Németh C. (Szabó L., 46. p.), Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csejtei E. (75., 1–4), Szabó L. (81., 2–4), Mesterházy I. (92., 3–4)

Az MTK Budapest ellen, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen lépett pályára Győrffy Mátyás irányította csapatunk. A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban, többet birtokolták a labdát, és a 9. percben egy közeli fejessel megszerezték a vezetést (0–1). A mieink kissé az öltözőben maradtak, a 18. percben már kétgólosra nőtt a fővárosi előny (0–2). A folytatásban egyre kiegyenlítettebbé vált a játék, veszélyes távoli lövésünk és remek kiugratásunk is volt, de nem sikerült szépíteni. Sőt, a játékrész hajrájában egy rögzített játékhelyzet után újabb gólt szerzett az MTK, 3–0-as kék-fehér vezetéssel fordultak a felek.

A második félidőre elszántan jöttünk ki, megpróbáltuk hibára kényszeríteni ellenfelünket. A cserék lendületet, frissességet hoztak a játékba, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 69. perchez azonban egy bal oldali centerezést követően ismét a fővárosiak találtak be, négygólosra növelve előnyüket. A lányok ebben a helyzetben sem adták fel, elkezdtek felszabadultabban játszani, helyzeteket kialakítani, aminek végül meg is lett az eredménye: a 75. percben Csejtei Emi szögletből csavart szép gólt (1–4), majd nem sokkal később Szabó Lili bombagóljával még közelebb zárkóztunk (2–3). Mentünk előre, mindent egy lapra feltéve támadtunk, az idő azonban nem nekünk dolgozott. A hosszabbításban Mesterházy Ivett harcosságának köszönhetően egy gólra megközelítettük ellenfelünket (3–4), ennél többre azonban már nem volt lehetőségünk. Közel voltunk ahhoz, hogy négygólos hátrányból is felálljunk, ám későn ébredtünk, így 4–3-as győzelmének köszönhetően mindhárom pontot elvitte az MTK.

Nem csak a mérkőzéseket tekintve hullámzó a teljesítményünk, egy-egy találkozón belül is nagy magasságokat és mélységeket élünk meg. Ha lett volna rá lehetőség, már a 10. percben időt kértem volna, és ami miatt különösen szomorú vagyok, hogy megint pontrúgás után kaptunk gólt. A szünetben rendeztük a sorokat, a második félidőben jobban is néztünk ki, de ahhoz, hogy csapatként fejlődjünk, mindenkinek be kell állnia a sorba

– értékelt Győrffy Mátyás.