Edzőmeccsen győzött a Haladás

Edzőmeccsen győzött a Haladás

Az Illés Akadémia aktív növendékei közül Horváth Rajmund kezdő volt és gólt is szerzett.

Újabb felkészülési mérkőzés szerepelt a Szombathelyi Haladás programjában. Ezúttal hazai környezetben léptek pályára a zöld-fehérek. Németh Szabolcs együttese az osztrák SK Rapid Wien II. csapatát fogadta. A bécsiek fiatal, 17-21 év közötti játékosokkal álltak ki. Ilyen szempontból mi sem szégyenkezhettünk, hiszen a Hali keretében is kilencen is 2000 után születtek.

A vasiak Verpecz – Tóth D., Mocsi, Romic, Bosnjak – Tóth M., Holdampf, Hegedűs, Rácz – Horváth R., Dragóner tizeneggyel kezdtek. Hamar kétgólos előnybe került a Haladás. Az első percben a Rapid húszasán szerzett labdát Hegedűs Márk és 18 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, 1–0. Másfél perc múlva Bosnjak viharzott el a bal szélen, pontos centerezését Horváth Rajmund az ötös rövid sarkáról ballal a jobb felsőbe emelte, 2–0. A 22. percben centiken múlott, hogy megszerezze második gólját a Haladás 21-ese, azonban hiába startolt el egy rossz hazaadásra, mégis a bécsi kapus érte el előbb a labdát. A 34. percben Tóth Máté forgatta el a játékot a bal szélre, ahol Rácz Ferenc vezette egy kicsit a labdát, majd egy remek csellel betört a 16-oson belülre, középregurítását pedig a támadást kísérő Tóth Máté 11 méterről a kapu közepébe lőtte, 3–1. A mieink kétgólos előnnyel mehettek pihenőre.

Egy óra elteltével Verpecz Istvánt az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel váltotta, míg Rácz Ferenc helyére Szijjártó Ármin érkezett. És milyen jól is szállt be a támadó szellemű játékos! A 68. percben Kiss Bence jobb oldali felfutása után a Hali 76-osának passzát vette át, és ballal 17 méterről centikkel lőtt a jobb felső sarok mellé. A kirúgást lefülelték a miénk: Szijjártó Ármin labdaszerzés után Kiss Bence kapásból, 20 méterről a kapus fölött nagy gólt lőtt a léc alá, 4–1. Az utolsó bő negyedórára a védelem bal szélére Tarján Patrik érkezett, a 82. percben középső védő posztjára Dezamits Dominik állt be. A találkozó krónikájához tartozik, hogy szűk tíz perccel a vége előtt Tóth Milán harcolt ki egy büntetőt, ő is állt a labda mögé, ám pontatlanul célzott, fölé lőtt.

A Haladás a ZTE és az FC Ajka elleni döntetlenek után, a harmadik hazai edzőmérkőzésén 4–1-re győzte le a Rapid Wien II. csapatát.

Alapvetően nagyon tetszenek az edzések, mindegyik pörgős és kemény, de én úgy érzem, hogy nekem ez való. A mai találkozón azt a feladatot kaptam, hogy a Németh Milán pozícióját betöltsem, azaz a bal oldali védő posztját vegyem át. A stáb azt kérte, hogy a beindításokat akadályozzam meg, illetve az, hogy az emberemet kövessem. A hajrában adódott egy veszélyes szituáció a büntetőterületen belül: én követtem az ellenfelemet és Dezamits Dominikkal közösen tudtuk megállítani, pont a labdát értem el, és sikerült tisztáznom

– mondta a mérkőzést követően Tarján Patrik.