Eddig hibátlan a mérleg

Eddig hibátlan a mérleg

Négy mérkőzéséből eddig valamennyit megnyerte U16-os csapatunk, amely most Debrecenben győzött 3–0-ra.

Debreceni EAC U16 – Illés Akadémia U16 0–3 (0–2)
Illés Aka. U16.:
Farkas – Abért B., Tóth Á., Németh R., Gyapjas – Rózsa M., Palkó (Abért O., 81.), Zsiga (Csalló., 61.) – László (Szabó B., 73.), Skravanek (Bene, 61.), Pljesovszki (Szakasics, 61.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Skravanek (11., 0–1), Gyapjas (43., 0–2), Rózsa (69., 0–3)

A mérkőzés elején a hazaiak szervezett védekezéssel kezdtek, így viszont Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai birtokolhatták többet a labdát, akik már a találkozó 11. percében a vezetést is megszerezték Skravanek Lázár találatának köszönhetően. A játék koreográfiája a folytatásban sem igen változott, bár az ellenfél gyors kontráira alaposan oda kellett figyelnünk. Összességében azonban egyértelműen a mieink tartották ellenőrzésük alatt a történéseket. Aztán a félidő végjátékában sikerült az előnyünket megdupláznunk: Zsiga Patrik szöglete után Gyapjas Botond bólintott a hálóba. Így pedig a szünetben már 2–0-ra mentek akadémistáink.

A második játékrész elején a debreceniek mindent egy lapra feltéve próbáltak visszajönni a meccsbe, de igazán nagy lehetőséget így sem tudtak kialakítani. A félidő derekán pedig csökkent a nyomás és visszavették az irányítást a mieink. Aztán a 69. percben jött Rózsa Máté találata, ami a lényegi kérdéseket végleg el is döntötte. Cseppet sem mellesleg ezzel ki is alakult a 3–0-s végeredmény.

Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Úgy gondolom, hogy meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Szerintem a sikerünk teljesen megérdemelt egy szervezett ellenféllel szemben. Örömteli, hogy ismét gyorsan vezetést tudtunk szerezni és kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Amiket a héten átvettünk a srácokkal, azokat a meccsen zömében viszontláttam tőlük. Dolgozunk tovább, látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Ez a négy győzelem jó alap a folytatásra nézve

– fogalmazott a debreceni derbit követően Sátori Barnabás vezetőedző.