Dunaszerdahelyen játszott a Haladás

Dunaszerdahelyen játszott a Haladás

A zöld-fehéreknél négy aktív Illés Akadémia-játékos lépett pályára.

A Zalaegerszeg elleni 1–1 után újabb felkészülési találkozót játszott a Szombathelyi Haladás. A vasiak a Felvidékre látogattak, ahol a szlovák I. osztály ezüstérmesével, a Dunaszerdahelyi AC-val meccseltek. A mieinknél a kezdőcsapatban Szekér Ádám, Debreceni Zalán, Kállai Kevin és Tóth Milán személyében négy korábbi akadémista szerepelt, míg a padon Pataki Márk, Illés Bence, Kiss Bence és Doktorics Áron mellett az aktív Illésesek közül Horváth Rajmund, Dezamits Dominik, Szijjártó Ármin és Tarján Patrik kapott helyet.

Németh Szabolcs a Verpecz – Kállai, Mocsi, Németh M., Debreceni – Csilus, Szekér, Holdampf, Rácz – Tóth M., Dragóner összeállítású csapatot küldte pályára a MOL Akadémián megrendezett találkozón. Kissé szeles időben kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat egyérintős játékra törekedett. A gyors foci gyors gólváltást eredményezett a 18-19. percben. A vezetést a mieink szerezték meg: a jobb oldalon gyönyörűen adogatott egymással Kállai Kevin és Tóth Milán – utóbbi lépett be a labdával a 16-oson belülre, befelé vitte azt, majd 11 méterről ballal a kapu közepébe bombázott, 0–1. Sokáig nem tudtunk örülni a vezetésnek, mert egy jobb oldali akció után egy percen belül egyenlített a DAC, illetve a 36. percben már 2–1-re módosították az eredményt.

A szünetben cserélt a Haladás, többek között Horváth Rajmund is lehetőséget kapott. Az 50. percben Kiss Bence éppen az ifjú csatárt indította, aki előbb megküzdött a középső védővel a labdáért, majd egy csellel becsapta, a rövidet célozta meg, de lábbal védett a kapus. Tíz perc elteltével pedig egyenlített Horváth Rajmund! Németh Milán indítására startolt, a kapujából kirontó kapus érte azt el előbb, de rárúgta a labdát a védőjére, ahonnan az éppen Horváth elé pattant, ő pedig 14 méterről, balról a kapu közepébe ívelt, 2–2. Ez volt a támadó első gólja hivatalos mérkőzésen a felnőttek között! Meg is duplázhatta volna találatainak számát 4 perc múlva, ám túlontúl önzetlen volt, és ziccerben elpasszolta a labdát. Amit mi kihagytunk, azt a DAC berúgta: a 66. percben ismét náluk volt az előny (3–2). A 73. percben Szijjártó Ármin, majd három perc múlva Tarján Patrik debütálhatott a felnőttek között, míg a 85. percben Dezamits Dominik is beállt a szombathelyieknél. A 80. percben egy büntető után alakult ki a végeredmény, így a felvidéki kék-sárgák 4–2-re diadalmaskodtak.

Újabb remek felkészülési találkozón van túl a csapat – ezúttal is 21-en léptek pályára a mieinknél, azaz Németh Szabolcs mindenkinek megadta a lehetőséget a mai keretből.

A találkozó után az első gólját szerző Horváth Rajmunddal készült videóinterjú, mindez megtekinthető az Illés Akadémia Facebook– és Instagram-oldalán is.

Nyitókép forrás: www.dac1904.sk