Döntetlennel ért véget a második magyar–görög-ütközet

Döntetlennel ért véget a második magyar–görög-ütközet

Baján Roland kezdett, Katona István betalált.

Másodjára csapott össze a héten a magyar és a görög válogatott. Az első mi bizonyultunk jobbnak: 2–0-ra nyertünk. Ezúttal Baján Roland került Belvon Attila kezdőcsapatába. A kezdés szörnyű volt: 3 passzból 7 másodperc alatt a kapunkba került a labda. Sőt, a 10. percben egy labdavesztés után máris 0–2-t mutatott az UTE Labdarúgó Akadémia eredményjelzője. Bő egy perc múlva egy oldalszabadrúgásból – nagy kapushiba után – Molnár Csaba révén szépített a magyar csapat. A félidőre mégis kétgólos hátrányban vonultunk, ugyanis egy gyorsan elvégezett szabadrúgás után megint betaláltak a kékmezesek. Baján Roland egy félidőt töltött a pályán.

Az 58. percben aztán a szövetségi edző Katona Istvánt is bevetette, akinek 90 másodpercre volt szüksége, hogy betaláljon. Egy szép jobb oldali akció végén az alapvonal közeléből érkezett középre a labda, Pista pedig elszakadva a védőjétől, hét méterről, klasszikus mozdulattal a hosszúba bólintott, 2–3.  Két perc múlva egyenlítettünk is: középpályás labdaszerzés után Bagi Ádám egalizált. Ezt követően mi támadtunk többet, de nem tudtuk magunk javára fordítani az eredményt, így a második magyar–görög-ütközet 3–3-as döntetlennel zárult.

Rosszul kezdtünk, de kétgólos hátrányban megdolgoztunk azért, hogy a kezdeti könnyelműségért ne fizessük nagy árat, vagyis ne veszítsük el a meccset. Meg kell tanulnunk, hogy válogatott szinten minden mérkőzés minden másodpercében megfelelő koncentrációval, figyelmesen kell futballoznunk, nem adhatunk ajándék gólokat az ellenfélnek. Nagyon mélyről jöttünk vissza, de azt mindenképpen pozitívan kell értékelni, hogy kétgólos hátrányból felállva a győzelemért játszottunk a hajrában

– mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.