Döntetlen a Vasas ellen

Döntetlen a Vasas ellen

Az Illés Akadémia U19 állt közelebb a győzelemhez.

Illés Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia U19 1–1 (1–1)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Kozári, Tóth K., Horváth H. – Rosner, Szabó B., Horváth B. (Borbács, 65.) – Szvoboda (Tama, 55.), Kállai Z., Bunevácz (Udvardi, 73.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Rosner (44., 1–1)

Kicsit szeles, ám napsütéses időben futottak ki a csapatok az U19-es bajnokság A-csoportjának mérkőzésén. A mieink célja egyértelműen a győzelem volt, hiszen a második helyért folytatott küzdelemben egy pontos hátrányunk van a Puskás Akadémiával szemben.

Változatosan indult a mérkőzés, helyzetbe kerültek a Vasas-támadók is – itt Pataki Márk hárított egy lövést – míg volt előttünk is lehetőség, ám Szabó Bence oldalszabadrúgása hiába lőtt a kapuba Bunevácz Bence, az asszisztensi zászló emelkedett, így les miatt a Vasas jöhetett. Elsősorban a középpályán folyt a játék, ám egy kontrából a piros-kékek mégiscsak meg tudták szerezni a vezetést. Az ellenfél térfelének közepén adtuk el a labdát, az indítással pedig begyalogolt a Vasas-támadó: 14 méteres lövése a bal kapufa belső lapjáról vágódott a másik sarokba, 0–1. Egy perc múlva akár egyenlíthettünk volna: Bunevácz remek passzával Kállai Zalán lépett be a 16-oson belülre két védő között, az ötös sarkáról leadott lövését azonban fogta a kapus. A hajrá a miénk volt: a 44. percben Bunevácz kapott egy felívelést. Egy testcsellel becsapta a védőjét, majd jó ütemben tette a labdát az akcióhoz a bal oldalról bekapcsolódó Horváth Hunornak, aki elment az alapvonal és az ötös találkozásáig, és visszagurítását Rosner Gergő az ötösről a kapu bal felébe lőtte, 1–1.

A szünetet követően a Vasas térfelére tevődött át a játék: Horváth Hunor 18 méteres lövésénél nagyot védett a vendégek hálóőre. Az 57. percben egy szép jobb oldali kombináció után Dezamits Dominik lépett be a büntetőterületen belülre, éles szögből lőtt, de védett a Vasas-kapus. A letámadással sokszor megzavartuk az ellenfelet: így volt ez a 75. percben is, ám Tama Gergő lövésénél bravúrral hárított ismét a kapus. A 89. percben Rosner tette le a labdát Borbács Ádámnak, aki a 16-os sarkáról a hosszú felsőt célozta meg, de néhány centit tévedett.

Izgalmas volt a játék, ám hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, nem tudtunk újabb gólt szerezni, így kénytelenek vagyunk az egy ponttal megelégedni.

Megpróbáltunk az egész mérkőzésen kezdeményezni. Sajnos, hátrányba kerültünk, aminek kiegyenlítéséhez sok energiát kellett mozgósítanunk. A szünetről jól jöttünk ki, hajtottunk a második gólért. Komoly kockázatot is felvállaltunk a győzelem megszerzése érdekében, ám ma nem voltunk olyan pontosak, hogy ennyi helyzetből megszerezzük a három pontot. Van még két meccs hátra, szeretnénk ebből a már a jövő héten a Ferencváros ellen győzelemmel feledtetni a mai pontvesztést

– nyilatkozta Horváth Rudolf.