Dödi nagy örömében gyorsan lőtt két gólt

Dödi nagy örömében gyorsan lőtt két gólt

Az utóbbi időszakban rendre a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatával készült Kállai Kevin. Növendékünk már háromszor pályára is lépett az NB II-ben, a hétvégén azonban az Illés Akadémia U19-es együttesében szerepelt a paksiak ellen és gyorsan lőtt is két gólt az atomvárosiaknak.

Jó volt ismét az Illés Akadémia U19-es együttesében játszani, mert hiányoztak a srácok, hiányzott a megszokott közeg. Örülök annak, hogy sikerült egy magabiztos győzelmet aratnunk, ráadásul két góllal tudtam segíteni a csapatunkat.

Ráadásul szűk negyedórán át együtt játszhattál a testvéreddel, ugyanis Zalán a 70. percben állt be Tóth Milán helyére, te pedig kezdőként 85 percet töltöttél a pályán.

Természetesen nagyon jó érzés volt, hogy a testvéremmel együtt játszhattunk. Jó lenne, ha a jövőben még sok ilyen alkalom adódna. A legjobban annak örülnék, ha mondjuk valamikor az NB I-ben esne meg ez velünk.

Veled viszont az már megesett, hogy az NB II-ben szerepelhettél. Még pedig már három alkalommal is.

Nagyon boldog vagyok azért, mert számít rám Mátyus János. Bízom abban, hogy a teljesítményemmel rászolgálok majd arra, hogy megragadhassak a felnőtt csapat háza táján. A karrierem szempontjából mindenképpen óriási jelentősége van az elmúlt pár hétnek.

Óriási jelentősége lehetett volna egy gólnak is. Ehhez „csupán” annyi kellett volna, hogy a Békéscsaba elleni debütálásod alkalmával az a remek lövés a 83. percben ne a kapufán csattanjon.

Hát az tényleg nem lett volna rossz. Ráadásul a bal lábam, azaz a gyengébbik sült el. Nem sok hiányzott a gólhoz, de az sokkal fontosabb volt, hogy bemutatkozhattam az NB II-ben. Nagyon szerettem volna, ha ez még idén megtörténik, és szerencsére össze is jött. Sokat dolgoztam érte.

Ezen a három mérkőzésen rengeteget változtattad a helyed. Hol a védelemben, hol pedig a támadósorban tűntél fel. Melyik az igazi posztod?

Igazából a széleken érzem jól magamat. Természetesen ott játszom, ahová az edzőim állítanak. Ha kell játszom védőt is, de azért szerintem a támadásokban hatékonyabb vagyok. Összességében azért az a lényeg, hogy a pályán lehessek.

Véleményed szerint mit kell tenned annak érdekében, hogy ez minél sűrűbben essen meg veled? Azaz mi az, amin feltétlenül javítanod kellene még?

Ahogy említettem, a bal lábam még nem az igazi. Sokat kell még fejlesztenem, de így van ez a fejjátékommal is.  Ám úgy gondolom, hogy az akarat megvan bennem. Szerintem az akarat és az alázat általában meghozza az eredményét. Ezt tanultam az Illés Akadémián dolgozó remek szakemberektől is. Az ő munkájuk rengeteget segített abban, hogy eddig eljuthattam.

Mit hozhat ez a bizonyos akarat és alázat számodra a korosztályos válogatottakban?

Korábban már szerepeltem az U17-es és az U19-es nemzeti csapatban is. Most az a nagy célom, hogy bekerüljek az U21-esbe is. Nagyon szeretnék az Eb-keret tagja lenni.  Ehhez persze az kell, hogy folyamatosan jól teljesítsek. Akár a Haladás felnőtt csapatában, akár az Illés Akadémia U19-es együttesében.