Dicséret illeti U10-es korosztályunkat

Dicséret illeti U10-es korosztályunkat

A Zete és a Gyirmót ellen játszottak a fiúk.

Immáron a 2. forduló zajlott az U10-es bajnokság észak-nyugati csoportjában. Ezúttal az Illés Akadémia volt a házigazda, az ellenfelek pedig a ZTE és a Gyirmót SE. A szabályokban azonban voltak változások: 2X12 perces mérkőzésekre került sor, és két fordulót játszottak a csapatok. Így összességében egy ellenféllel szembeni összecsapás 12 perccel rövidebb volt, ráadásul volt szünet a mérkőzések között – a változás rendkívül örömteli és a gyerekek fejlődését szolgálja. Mindez által sokkal változatosabbak is a mérkőzések. Eredményeket nem számolunk ettől a fordulóval kezdve, ugyanis nem ez a fontos, hanem a gyerekek fejlesztése és előrelépésük.

A Biegner Dániel vezette Illés Akadémia kerete ezen a napon így állt össze: Sóvári Dávid, Németh Levente, Fazekas Bruno, Németh Bence, Rajtosics Marcell, Németh Ádám, Jáger Noel, Pető-Takács Botond, Török Balázs.

Az összecsapást a Gyirmót ellen kezdtünk: sok-sok találatot szereztünk, gólt nem kaptunk – próbáltam arra ösztökélni a gyerekeket, hogy legyenek minél kezdeményezőbbek és alkalmazzák a tanultakat – a lényeg az önállóság. A ZTE ellen más dinamikájú meccseket játszottunk, és ezek mindkét csapat fejlődését szolgálták: mindössze egy gólt kaptunk! Az első meccs elejét leszámítva jól játszottunk. Látszik a fejlődés, ráadásul nagyon tetszett, hogy az utolsó periódusban mutattuk meg a legjobb játékunkat. Dicséret illeti a gyerekeket

– foglalta össze a nap eseményeit Biegner Dániel.