Debreceni Zalán személyében újabb újonc a Haladásban

Debreceni Zalán személyében újabb újonc a Haladásban

Az Illés Akadémia növendéke debütált a felnőttfutballban.

Hétfőn este rendezték a Merkantil Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzését. Néhány hete Dezamits Dominik személyében avatott újoncot Mátyus János, most pedig Debreceni Zalánnak szavazott bizalmat a szakember.

Debreceni a bal oldalon szerepelt a vasi együttesben. Sok párharcot vállalt, aminek nagy százalékát meg is nyerte. Pontosan passzolt, bátran játszott – elmondhatjuk, hogy élt a vezetőedző által biztosított lehetőséggel.

Nagyon örülök, hogy pályára léphettem a Rohonci úton, igyekeztem levetkőzni a lámpalázat. Szombaton még játszottam az U19-es csapatban, de már akkor értesített Mátyus János, hogy hétfőn a kezdőben fogok szerepelni. Fizikálisan azért ez teljesen más, úgy éreztem, hogy szuflával még tovább bírtam volna, igaz, a lábaim már nem minden esetben engedelmeskedtek

– mondta a Szombathelyi Haladás – WKW ETO FC Győr találkozót követően a 18 éves labdarúgó.

Újabb játékos került a mélyvízbe, ezúttal Debreceni Zalán kapott lehetőséget az Illés Akadémia tehetségei közül. Zalán teljesítménye önmagáért beszélt, az első félidőben a mezőny legjobbját láttam a személyében. Továbbra is marad a keretben, velünk készül a következő fordulóra

– nyilatkozta Mátyus János a mérkőzés után.

Még hétfő este videónyilatkozatot is adott játékosunk, ami elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.