Debreceni Zalán győztes csapat tagja volt

Debreceni Zalán győztes csapat tagja volt

Az Illés Akadémia növendékével a soraiban 1–0-ra nyert a Szombathelyi Haladás.

 

A múlt héten hazai környezetben debütált a felnőttfutballban Debreceni Zalán. A Győr ellen bátor és párharcokkal teli játékot láthattunk tőle – a szakmai stáb is elégedett volt a teljesítményével.

Ma Kazincbarcikán játszott a Szombathelyi Haladás: Debreceni mellett Medgyes, Jancsó és Kiss Bence volt a kezdőben a korábbi akadémisták közül. A Mátyus Jánosnál alkalmazott három belső védős rendszer bal szélén kapott lehetőséget Debreceni. Az Illés Akadémia neveltje Mocsi Attilával és Devecseri Szilárddal alkotta a triót. Az első félidőben volt több dolga a védelemnek: nem volt probléma a hazaiak támadásainak hatástalanításával. Szünet után áttevődött a játék a barcikaiak térfelére, de sokáig nem tudott gólt szerezni a zöld-fehér csapat. Debreceninek is volt egy megindulása, a bal szélen jó 40 méteren keresztül szlalomozott a hazaiak között, de abból nem született gól. A végén aztán csak megszületett a várva várt szombathelyi találat: a korábbi akadémista Németh Márió végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellől. A feladó tökéletes beadására Tóth Barna érkezett pontosan, így a vasiak 1–0-ra nyertek Kazincbarcikán.

Debreceni Zalán fegyelmezetten és pontosan játszott, a párharcai túlnyomó többségét megnyerte, passzai társhoz érkeztek. A Haladás vezetőedzője, Mátyus János, közvetlen a találkozó után így látta az ifjú játékos teljesítményét:

Kellemetlen ellenféllel találkoztunk. Taktikailag és hozzáállásban nagyszerűt nyújtottunk csapatszinten és megérdemelten nyertünk. Zalán csodálatosan játszott ma is: tudnivaló, hogy eljöhet valamikor hullámvölgy egy 18 éves futballista teljesítményében, de ezen a két meccsen maximálisan elégedett lehettem vele. Kapott egy sanszot a múlt héten bal oldali szélső középpályásként, amivel száz százalékosan élt. Ma egy másik pozícióban, rendkívül felelősségteljes poszton és másik játékrendszerben szerepelt, viszont teljes mérkőzésen játszott – ezúton is gratulálok a teljesítményéhez.

A találkozó után Debreceni Zalán nyilatkozott: a videóinterjú elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán.