Csillagos ötös: parádés győzelmet aratott a leány U15-ös csapatunk

Csillagos ötös: parádés győzelmet aratott a leány U15-ös csapatunk

A mieink esélyt sem adtak ellenfelüknek és magabiztos sikerrel tartották itthon a három bajnoki pontot.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Puskás Akadémia FC U15 5–0 (1–0)
Illés Aka-Viktória U15:
Potor L. (Gertner L., 61.) – Doncsecz A., Schőnig R. (Harmath R., 61.), Derényi A., Imre A. (Imre B., 61.) – Bihari P., Bihari Cs., Palatin D. (Kopfensteiner Sz., 61.) – Nagy Cs. (Széplaki S., 61.), Horváth A. (Első H., 72.), Sipos-Kiss V. (Kumánovich K., 61.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Bihari Cs. (14., 1–0), Sipos-Kiss V. (45., 2–0), Horváth A. (49., 3–0), Palatin D. (53., 4–0), Bihari P. (64., 5–0)

Szép emlékeink lehetnek U15-ös leányaink legutóbbi hazai Puskás Akadémia elleni mérkőzéséről: március közepén 6–1-re múltuk felül a felcsútiakat. Ezúttal is valami hasonlóra készültek Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra tanítványai, akik ennek szellemében vetették bele magukat a mérkőzésbe. Bátran, kezdeményezően futballoztak, Bihari Csenge szabadrúgás utáni szemfüles találatával pedig a vezetést is megszereztük! Felszabadultan, ám roppant fegyelmezetten, összeszedetten játszott a csapat, ennek köszönhetően pedig meg is őriztük előnyünket, 1–0-val mehettünk az öltözőbe negyven perc után.

A folytatásban aztán még a korábbinál is nagyobb fölényt tudtunk kialakítani. Élményszámba menő megoldásokat, ügyes, kombinatív játékot láthattak a szurkolók a lányoktól, no meg újabb gólokat is. Előbb Sipos-Kiss Virág robogott végig a jobb oldalon, majd lőtte ki a kapu bal alsó sarkát, majd Horváth Amira használta ki harcosságát és gyorsaságát 3–0-ra módosítva a találkozó állását. Háromgólos előny ide, háromgólos előny oda, továbbra is lendületben maradtunk, nem lassítottunk, ez pedig újabb találatokban is megmutatkozott. Az 53. percben Palatin Dorka köszönt be szabadrúgásból, majd csatlakozva az ikertesóhoz, Bihari Patrícia is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel pedig már 5–0 volt ide. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a mieink gyönyörű sikert arattak, amellyel tovább folytatják menetelésüket, kiváló bajnoki szereplésüket.

Már a mérkőzés elejétől fogva a mi akaratunk érvényesült. Helyzeteket alakítottunk ki, agresszívan játszottunk és folyamatosan benne volt a játékunkban a vezetés megszerzése. Az elmúlt mérkőzésekhez képest nagyon fegyelmezettek, koncentráltak voltak a lányok, mindemellett pedig kreatív, ötletes focit játszottunk. A második félidőre szinte teljesen felőröltük a vendégeket, azt láttam rajtuk, hogy fáradnak, mi pedig még rá tudtunk tenni egy lapáttal és szebbnél szebb találatokat szereztünk. Ezúttal is sok gólszerző járult hozzá a sikerhez, ami külön öröm, és szívből gratulálunk a lányoknak, nagyon megérdemlik ezeket a sikereket, mert rengeteg munkát, időt, energiát fektetnek bele a dologba, ami megtérülni látszik

– összegzett a mérkőzés után Ferencsik Evelin.