Címvédőhöz méltó kezdés

Címvédőhöz méltó kezdés

Magabiztos győzelemmel kezdte a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2021/2022-es szezonját az Illés Akadémia Edzők csapata. Az A-csoportban szereplő együttesünk az első fordulóban 5–2-re verte a Hotel Textil Service legénységét.

Alaposan átalakult kerettel várta címvédő csapatunk a rajtot, ugyanis a vezetőedzői teendőket ellátó Kóbor László különböző okok miatt nem számíthatott a tavaly még szinte valamennyi mérkőzésen pályára lépő Illés Bélára, Tóth Miklósra, Horváth Andrásra, Halmai Ramonra és Horváth Rudolfra.  Ugyanakkor Schmidt Gábor, Luca Guerra és Fehér Zoltán személyében új igazolások vártak bevetésre.

Így talán érthető is, hogy a derbi első két ziccere az A-csoportban újonc Hotel Textil Service előtt adódott. Szerencsére Németh Gábor mindkét helyzetnél bravúrosan hárított. Mi viszont szinte az első lehetőségünkkel élni tudtunk: a 3. percben Havasi Márton lőtt éles szögből a hálóba. A következő gólunkra azonban elég sokat kellett várni, ugyanis „csak” a 25. minutumban tudtuk Németh Richárd találatával növelni az előnyünket. Ricsi egyébiránt Fehér Zoltán forintos passzának hála volt eredményes.

A 2–0-s vezetésünkről kezdődő második félidő elején aztán ismét jött Hava, aki egy óriási bombával alakította 3–0-ra az állást. Ezt követően Szabella Olivér nagy pillanatai következtek: előbb a 38., majd pedig az 52. percben mattolta az ellenfél hálóőrét, így pedig a lényegi kérdések el is dőltek. A hajrában ugyan a roppant szimpatikusan harcoló Hotel Textil Service is betalált kétszer a Gacát váltó Schmidt Gábor hálójába, de ezzel csak a vereségük mértékét tudták picit kozmetikázni.

Végül címvédő csapatunk magabiztos játékkal aratott 5–2-es győzelemmel kezdte a 2021/2022-es szezont.

Illés Akadémia Edzők – Hotel Textil Service 5–2 (2–0)
Gólszerzők: Havasi Márton 2, Szabella Olivér 2, Németh Richárd