Budapesti tornára kapott meghívást az Illés Akadémia

Budapesti tornára kapott meghívást az Illés Akadémia

Az U10-eseink újabb nemzetközi eseményen vesznek részt.

Immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Budai Futball Club a Machos Ferenc Emléktornát. Az egykori 29-szeres válogatott labdarúgó 2006-ban, 74 évesen hunyt el.

Előtte tisztelegve 12 csapat részvételével zajlót tornát bonyolítanak le a szervezők, a helyszín a Budapest I. kerületében található Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont. A meghívott csapatokat az legutóbbi három év tornahelyezései alapján sorolták három különböző erősségű kalapba, mely után kialakították a küzdelemsorozat négy csoportját.

A 6+1 fős csapatok 5X2 méteres kapura játszanak egy-egy némileg szűkített félpályán. A játékidő 1X20 perc. Szöglet és les is van, bedobást csak kézzel szabad elvégezni, hazaadás nincsen, a kapus csak úgy hozhatja a labdát játékba, hogy az még a saját félpályáján pattan egyet.

A mieink az A-csoportba kerültek, ellenfeleink a Vasas Kubala Akadémia és a Tatabányai SC csapatai lesznek. A Vasas a legutóbbi – 2019-ben rendezett – tornán ezüstérmes lett. Az 1-2. helyezettek az 1-8. helyért játszanak tovább, míg a csoportharmadik a 9-12. helyért küzdhet meg. Egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény, ezután a gólkülönbség, majd a több lőtt gól, végső esetben 3-3 büntetőrúgás dönt!

Amennyiben a csoportban az első vagy második helyen végzünk, akkor a D jelű hármasból kapjuk az ellenfelünket. Itt a 2019-es tornagyőztes MOL Fehérvár FC mellett a Diósgyőri VTK és a Dunaszerdahely csapatai mérkőznek meg az első két pozícióért. Az 1-8.helyért való küzdelem során döntetlen esetén csapatonként 3–3, majd ha ez sem, akkor további 1–1 büntetőrúgás dönt az első hibáig a továbbjutásról. Innentől fogva már kiesés rendszerben dől el a továbblépés egészen a döntőig.

Az U10-es korosztály számára kiírt torna szombaton (május 21-én) 10 órakor kezdődik, az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor lesz.