Bronzérmes lett az Illés Akadémia U10

Bronzérmes lett az Illés Akadémia U10

A JAZ GU Süd tornáján mindössze egyszer kaptak ki Faggyas Milán tanítványai.

A stájerországi Pirkában megrendezett nemzetközi tornán a mieink a LUV Graz elleni 3–0-val kezdtek, majd a végül a torna döntőjébe jutó, rendező JAZ GU Süd ellen 2–2-vel zártunk. A csoport kiegyensúlyozottságát mutatta, hogy a Wiener Sportklub ellen is 2–2 lett a végeredmény. A negyeddöntőben az ASV Allerheiligen következett, akik ellen 4–0-ra győztünk. Az elődöntőben a torna másik magyar csapatával, a (későbbi győztes) MTK-val játszottunk. A meccsen egy gól döntött, ezt a kék-fehérek szerezték az utolsó percben, így ők a fináléba kerültek, mi pedig a 3. helyért szerepelhettünk. Itt a Vulkaland Talente volt az ellenfelünk, akiket 4–2-re győztünk le, így az Illés Akadémia U10 bronzérmes pozícióban zárta a jubileumi tornát.

Faggyas Milán a Hende Noel, Novák Benett, Wilcsek Roland, Rajos Ádin, Kalmár Kornél, Papp Olivér, Sömenek Bálint, Vigh Olivér összetételű kerettel vívta ki a harmadik helyet!

Első közös tornánk volt ez a mai – három hét edzésmunka után láthattam a srácokat éles szituációban is. Szoros mérkőzéseket játszottunk, amelyek jó iramúak voltak. Más jellegű futballra készülünk, mint amilyen szabályok ezen a tornán érvényben voltak: pl. nem volt les, de megfogható volt a hazaadás – ezekre fel kellett külön hívni a figyelmüket, de aztán ügyesen ráéreztek. Nagy gratuláció a srácoknak! Remekül alkalmazkodtak, jól látták meg a lehetőségeket, helyenként kitűnően fociztak. Az MTK ellen csúcsmeccset játszottunk. Rendkívül pozitív volt az első benyomásom: persze sok gyakorlás vár még ránk, de abszolút szolgálta a fejlődésüket a torna

– értékelt Faggyas Milán a tornát követően.