Bronzérem a CS:GO magyar bajnokságban is

Bronzérem a CS:GO magyar bajnokságban is

Az Illés Akadémia Spirit az R6S-hez hasonlóan CS:GO-ban is a 3. helyen végzett.

Nemrégiben véget ért a CS:GO magyar bajnoki szezon, a TippmixPRO CS:GO Masters. A küzdelemsorozat formátuma csoportkörös ágrajz, majd kettős kieséses ágrajz a playoff TOP4 csapatának. A srácaink nagyon szoros mérkőzéseket játszottak már a csoportkörben is, de sajnálatos módon a Budapest5 a felsőági csoportkörön nem tudott megjelenni, ezért az alsóágra került és rajtunk keresztül 3–0-s eredménnyel jutott tovább. Az adminok vizsgálták a szituációt, de végül nem kapott büntetést a BP5 csapata és így a final fourba jutottak. Azonban a csapatuk itt nem tudott kiállni: nem engedélyezte a bírói gárda nekik a cserét, így a szabályzatnak megfelelően ezért kizárták őket a bajnokságból, azaz mi léphettünk a legjobb négy közé.

Ott azonban egyből a másik csoport első helyezettjét – hazánk jelenleg legjobb csapatát – a csak profikból álló ONYX-ot kaptuk. Az ONYX aztán majdnem egy óriási meglepetésbe rohant bele. A BO5-ös szérián 2–1 re mi vezettünk, és olyannyira szoros – mindemellett az egész ország előtt zajló – izgalmas mérkőzést vívtunk, hogy szinte minden korábbi játékosunk, és mindenki a nézők közül a csapatunknak szurkolt! A közösségi médiafelületeken posztolták a mezeinket és azt, hogy nekünk drukkoltak! A mérkőzés alatt igen népszerű tag volt a #hajráIAS. Végül azonban a rutin és a profizmusnak köszönhetően belefektethető idő kiütközött, és az ONYX csapata egy nagyon nehéz mérkőzésen 3–2-re verte meg a mieinket.

A bronzmérkőzésen a Lenovo Legion Honvéd csapatát fogadtuk volna, de nem álltak ki ellenünk, így végül bronzérmet szereztünk az idei szezonban, ami minden várakozást felül múlt (tavaly a hetedik helyen zártunk).

Annyira, de annyira szívmelengető volt látni, hogy a volt játékosaink Twitteren posztolják magukat a régebbi mezeinkben és nyíltan szurkolnak a csapatunknak a nézőkkel együtt! Jó volt megtapasztalni, hogy az „egyszer IAS, mindig IAS” mondás valóban örök érvényű! Mi egy nagy család vagyunk, és ezt megmutattuk most is! Az eredmény kis szerencsével óriási bravúrba torkollhatott volna, de sajnos ez most nem jött össze, ám ennek ellenére rendkívül büszke vagyok az egész csapatra és a stábra egyaránt. Kiemelném Homoki Danit, aki nagyon sokat dolgozik, segítve ezzel a CSGO részleg munkáját. Egy igazi kis menedzser-palánta

– mondta Szabella Olivér.