Bronz után ezüst

Bronz után ezüst

Az Illés Akadémia Spirit FIFA-játékosa, Berti évről évre lépked előre.

Újabb két forduló zajlott a Rainbow 6: Siege taktikai lövölde csapatunknál! Az első ellenfelünk a Budapest 5 a második, míg az SG a forduló előtt az első helyen tanyázott. A Budapest 5 tulajdonképpen egy nagy szervezet, Rainbow 6-ben sem új keletű a csapat jelenléte, azonban a papírforma most nekünk kedvezett. Az amerikai környezetű Oregon volt a pálya a BP5 ellen és magabiztosan 7–4-re be is húztuk a hét első bajnokiját.

A második egy parázs meccs volt, hiszen mi ekkor már a második helyről, az SG pedig az első helyről várta azt. A várokozásokkal ellentétben magabiztosan 6–3-ig meneteltünk. Itt azonban nincs vége a meccsnek, hiszen 7 pontot, avagy kört kell szerezni. Sajnos ez nekünk nem sikerült, az ellenfél kiegyenlített és 6–6 után jött a hosszabbítás. A srácaink itt már teljesen összeomlottak fejben, nem is tudtak kört hozni, azaz 8-6-ra kikaptunk a listavezetőtől.

A CS:GO csapatunknak véget ért a bajnoki alapszakasz és a rájátszás is. A 6. helyen végeztünk a verseny első felében, éppen elcsípve ezzel a rájátszást érő pontot. Ott pedig találkoztunk a harmadik helyezett Ipon csapatával, akik a papírforma alapján erősebbnek számítottak. A BO3-as küzdelem első mérkőzését nagyon jó ütemben kezdtük, azonban a végjátéknál nem mi koncentráltunk jobban, ezért egy rendkívül szoros 16–13-as vereséget szenvedtünk. A második meccs már a kezdetektől „elment”, itt is sajnos vereséget mértek ránk, 16–9-re. Ezzel véget ért a TippmixPRO tavaszi szezonja a játékosainknak és az alapszakasz 6. helyezése lett a végleges helyezésünk is.

A múltkori Berti-bronz után itt egy újabb Berti-érem, ezúttal egy ezüst! A fiatal FIFA-titán élete comebackjét hozta az alapszakaszban, hiszen a szakasz utolsó napja előtt tudta le érettségijét, így addig oda se tudott figyelni, „csak lejátszotta” a meccseit. A jó széria pedig a rájátszásban is folytatódott, hiszen a nagydöntőig minden találkozóját megnyerte! Megverte az első szezon bajnokát, a DomiNation Esport versenyzőjét, Serot. Mindez történt a felsőági döntőben, ami azt jelentette, hogy mivel Sero később az alsóági döntőt megnyerte, ismét összecsaptak egymással a nagydöntőben. A bravúr sajnos egymás után kétszer nem sikerült, hiszen Sero a nagydöntőben vissza tudott vágni a mi Bertinknek, amivel behúzta a második szezongyőzelmét is.

Játékosunk így az előző szezon bronzérme után (ahol ugyanúgy Sero verte meg) most ezüstöt szerzett, bebiztosítva ezzel, hogy meghívják az őszi Invitational versenyre!