Borisz, Bence és Benedek szerezte az U12-eseink góljait

Borisz, Bence és Benedek szerezte az U12-eseink góljait

Kapott gól nélkül hozta le a ZTE elleni nyugat-dunántúli rangadót Tóth Zsolt együttese.

Illés Akadémia U12 – ZTE FC U12 5–0 (2–0, 0–0, 2–0, 1–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Lajos, Lengyel – Novák B., Németh L., Tóth N. – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Boda, Hányi, Bangó, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Baranyi (11., 1–0; 20., 2–0; 54., 3–0), Novák (55., 4–0), Bangó (64., 5–0)

Nyugat-dunántúli rangadóra készültek a zöld-fehérek – a Zalaegerszeg érkezett Szombathelyre. Az eddigi három meccsen felénk billent a mérleg, Egerszegen 2–1-re győztünk, illetve gólnélküli döntetlent játszottunk, míg hazai környezetben 4–1-re diadalmaskodtunk.

A mieink fölényéről szólt az első negyed: a 11. percben Majlinger Máté lövését csak kiütni tudta a kapus, amit Baranyi Borisz közelről a léc alá vágott, 1–0. A 20. percben pedig egy remek szögletvariáció után Baranyi Borisz pöccintett a kapuba, 2–0. Egyértelműen többet volt nálunk a labda a második etapban is, ám a helyzeteink kimaradtak, a Zete szervezetten védekezett.

Az 54. percben egy labdavesztés után azonnal visszatámadtunk az egerszegi térfél közepén, Lengyel Ágoston lesimította a labdát Baranyi Borisznak, aki 12 méterről nagy erővel kilőtte a vendégek kapujának jobb felét, 3–0. Bő egy perc múlva Németh Noel lépett meg a bal szélen, centerezéséből pedig Novák Bence csapata negyedik gólját szerezte meg, 4–0.

A negyedik 20 perc első időszakában el-eljutott a kapunkig a Zalaegerszeg, sőt, három alkalommal is komoly védést kellett bemutatnia Kovács Viktornak. Azonban csak szombathelyi találat maradt az utolsó felvonásra, méghozzá egy klasszikus sakk-matt szituáció után. A jobb oldalunkon szereztünk labdát, azt lapos passzokkal átjátszottuk a másik szélre, a centerezésre pedig Bangó Benedek érkezett és a jobb sarokba helyezett, 5–0.

Szervezetten és agresszíven futballozott a ZTE, jó ellenfélnek bizonyultak. Az első két etapban labdabirtoklásban és futballban is fölényt tudtunk kialakítani, két gólt is szereztünk. A harmadik felvonásban jobban igyekeztek a kékek, próbáltak ekkor, illetve az utolsó felvonás elején is kozmetikázni az eredményen, ám a kapusaink védték ezeket a lehetőségeket. Összességében kontrolláltuk a mérkőzést, külön öröm számomra, hogy szép akciók után, valamint pontrúgást követően is betaláltunk. Nagyon örülök annak, hogy mintegy 3 hónapos kihagyás után Bangó Benedek góllal tért vissza! Gratulálok mindkét csapat, az enyémet pedig dicséret illeti a mutatott produkció láttán

– nyilatkozta Tóth Zsolt vezetőedző.