Boldog születésnapot, Panki!

Boldog születésnapot, Panki!

Ma ünnepli 18. születésnap az Illés Akadémia U19-es csapatnak hálóőre, Kovács Dominik.

Kapusunk még nem volt 8 éves, amikor Pankaszon kezdett el játszani, majd Viszákra, onnan pedig a Lurkó UFC-hez került. A zöld-feketéknél 72 mérkőzést játszott, és 1 gólt szerzett – méghozzá akciógólt! Idén nyáron került az Illés Akadémia kötelékébe: 2021. szeptember 18-án mutatkozott be, amit azóta még 3 fellépés követett.

Az U19-es csapatunk vezetőedzője így vélekedik a kapusról:

Nyáron került át hozzánk a Lurkóból. Ezt hosszú évek munkájával harcolta ki. Már tavaly is edzett velünk. Jól ismertük, lehet rá számítani. Egyértelműen az elvégzett munkában hisz. Ennek eredménye az is, hogy a kiemelt országos bajnokságban is védhetett. Ha tavasszal hasonlóan teljesít, akkor akár a felnőtt futballban is lesz lehetősége bizonyítani.

Az Illés Akadémia kapusedzője, Kutasi Csaba az alábbi gondolatokat osztja Dominikről:

Négy-öt éve foglalkozom vele, rengeteget fejlődött minden téren. Szorgalmas, napi több órát a pályán van, mindig lehet rá számítani. Az akadémiára járt kapusedzésre, de a Lurkóban védett. Nyártól van az U19-es akadémiai csapatánál, ahol már be is mutatkozott, kétszer kezdőként, kétszer pedig csereként, amit nagyon megérdemelt. Nem is okozott csalódást. Minden téren tovább kell még fejlődnie, rendszeresen játszani, rutint szerezni, tudatosan felépíteni. Ha szorgalma, akaratereje töretlen marad, akkor eléri kitűzött célját. Minden edző álma ilyen elhívatott játékos, öröm vele dolgozni.

Pankit kikérdeztük, hogy még jobban megismerjük:

Melyik most a kedvenc zeneszámod?

RAF Camora ft. Luciano – 2CB

Ha választhatsz: üdítő, szörp vagy víz?

Üdítő.

Mi a kedvenc sorozatod?

Szökés.

Mit néztél meg legutóbb a moziban?

John Wick 3.

Ki mellett ülsz az öltözőben?

Tóth Kristóf, Antal Gellért.

Szabadidődben mivel foglalkozol legszívesebben?

Focizom.

Melyik sportágat szereted a labdarúgáson kívül?

A dartsot.

Melyik a kedvenc iskolai tantárgyad?

Az edzésprogram gyakorlat!