Az őszinte futball sok rúgott gólt jelentett

Az őszinte futball sok rúgott gólt jelentett

Visszatekintőnk első részében az U19-es csapatunk őszét vizsgáltuk meg.

Az Országos U19-es bajnokság Kiemelt-csoportjában 11 fordulójuk volt a csapatoknak arra, hogy a legjobb 8 közé kerüljenek – ezáltal pedig tavasszal a bajnoki címért küzdhessenek meg. Az Illés Akadémia a rendkívül sűrű élmezőnyben a hetedik lett. Hogy mennyire nüánszokon múlott ez? A Győr elleni utolsó meccs utolsó percében bekapott gól (amivel 2–2 lett a nyugat-dunántúli zöld-fehér ütközet végeredménye) azt jelentette, hogy az ETO negyedikként zárt, mi pedig hetedikként – ha nincsen ez a találat, akkor mi vagyunk a 4. pozícióban, és a Rába-partiak a hetedikek. Horváth Rudolf értékelése után megnéztük, mit is mutatnak a számok az Illés Akadémia U19 őszéről.

A 11 meccsből ötöt nyertünk meg, három-három alkalommal döntetlen és vereség volt a végeredmény. Csak ötször játszhattunk hazai környezetben: ebből egyet nyertünk meg (Nyíregyháza, 8–2), háromszor ikszeltünk (mindig 2–2 lett: a Diósgyőrrel, a MOL Fehérvárral és az ETO-val is), míg a Honvéd-MFA ellen 2–1-re kikaptunk. A hat idegenbeli meccsünkből négyet megnyertünk: az MTK ellen 2–1-re, a Ferencváros ellen 3–2-re, Debrecenben 5–1-re és Újpesten 1–0-ra. A Puskás Akadémia és a Vasas otthonában 2–1-es vereséget szenvedtünk.

A legtöbb pályán tölt perc Horváth Hunoré (987), őt Doncsecz Levente (946) és Bunevácz Bence (930) követi. Ők hárman mind a 11 meccsen pályára léptek! Dezamits Dominik (809), Tóth Kristóf (795), Rosner Gergő (718), Pataki Márk (683), Tarján Patrik (630), Tama Gergő (610), Horváth Krisztián (551) és Szabó Bence (531) jönnek a sorban. Őket követi Kállai Zalán (478), Szijjártó Ármin (429), Kozári Norbert (360), Nagy Benjámin (289), Kovács Péter (247), Kovács Dominik (217), Horváth Balázs (158), és Udvardi Ádám (145). Egy mérkőzésnyi, vagy kevesebb idő jutott Pataki Rolandnak (90), Mohos Barnabásnak (77), Borbács Ádámnak (60), Váncsa Máténak (48), Bényei Dominiknak (37), Kopácsi Áronnak (21), Katona Istvánnak (14), Szvoboda Dánielnek (4) és Ötvös Gábrielnek (1). Kerettag volt, de nem lépett pályára Olasz Barnabás és Mayer Gergő.

Huszonkét alkalommal kaptunk sárga lapos figyelmeztetést. Háromszor Tóth Kristóf és Horváth Hunor, kétszer Dezamits Dominik, Kozári Norbert, Kállai Zalán, Rosner Gergő és Szabó Bence – utóbbi játékosunk a Puskás Akadémia elleni találkozón a kiállítás sorsára jutott. Egy figyelmeztetést szedett össze Doncsecz Levente, Tarján Patrik, Kovács Péter, Nagy Benjámin, Bunevácz Bence és Horváth Krisztián.

A 28 megszerzett gólunkon kilencen osztoztak. Doncsecz Levente 13 találata nem csak a házi góllövőlista-vezetését jelenti, hanem azt is, hogy ő a legjobb gólvadász az egész bajnokságban. Horváth Krisztián négynél jár, Tama Gergő háromnál, Kállai Zalán és Borbács Ádám pedig 2-2 alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé. Egy gól található Dezamits Dominik, Tóth Kristóf, Rosner Gergő és Tarján Patrik neve mellett.

A folytatás a tervek szerint a bajnoki küzdelmek során 2022. február 19-én lesz: a mieink 7. helye azt jelenti, hogy 1 bónuszpontot viszünk magunkkal tavaszra.