Barbi és Udi kapta idén az Ekler József-díjat

Barbi és Udi kapta idén az Ekler József-díjat

Jó tanulmányi eredménye, valamint átlag feletti sportteljesítménye alapján 2022-ben akadémistáink közül Pálfy Barbara és Udvardi Ádám szolgált rá az egykori kitűnő labdarúgóról, későbbi sportvezetőről, remek pedagógusról elnevezett elismerésre.

A Herman Ottó Technikum évzárójának keretében került sor ezúttal is az Ekler József-díjak átadására. A 2008-ban elhunyt legendás futballista halála után gyászoló családja azt kérte, hogy a fájdalmukban osztozók a koszorúkra, virágokra szánt összeget ajánlják fel az Illés Sport Alapítvány részére, hogy az, Szepi bácsi emlékének adózva, minden esztendőben megjutalmazhassa a jól tanuló, és jól futballozó növendékeit.

Idén a lányok közül Pálfy Barbara vehette át a díszes oklevelet és a velejáró 50 ezer forintot, amit Ekler Jószef özvegye, Erika néni, valamint Illés Béla akadémiaigazgató és Tóth Miklós utánpótlás menedzser adott át neki. Barbi a 12/L-osztály tanulójaként mind az iskolában, mind pedig a focipályán remekül teljesített. Érettségije jól sikerült, angolból emelt szintű vizsgát tett. Viselkedése, szorgalma példaként állhat társai előtt.

Büszkeséggel tölt el, hogy megkaphattam ezt a díjat, hiszen hosszú évek munkájának gyümölcse ez. Számomra óriási boldogságot és nagy motivációt jelent a jövőre nézve. Azt igazolja, hogy kemény munkával az élet minden területén sikeres lehet az ember. Akár az álmait is valóra tudja váltani

fogalmazott Pálfy Barbara.

Fiú növendékeink közül a 11/L-osztályos Udvardi Ádám kapta idén az Ekler Józsefről elnevezett díjat, aki kitartásának és pozitív életszemléletének köszönhetően évek óta évfolyama legjobb tanulói közé tartozik. Labdarúgásban pedig technikai képzettségének és gyorsaságának hála akadémiánk egyik legnagyobb ígéretének számít. Amennyiben fejlődése folyamatos marad és a sérülések is elkerülik, remek futballista válhat belőle.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy többek között olyan játékosok után kaphattam meg ezt a díjat, mint például Radó Andris vagy Kovács „Kiskokó” István. Arra ösztönöz ez az elismerés, hogy még jobb legyek tanulásban és a fociban is. Ugyanakkor ez nagy felelősséggel is jár, mivel példát kell mutatni a fiatalabbaknak. Láthatják, hogy van hova fejlődni és van miért csinálni ezt az egészet

– foglalta össze a díjjal kapcsolatos érzéseit, gondolatait Udvardi Ádám.