Balszerencsés végjáték után „csak” egy pontot szerzett az U19-es csapat

Balszerencsés végjáték után „csak” egy pontot szerzett az U19-es csapat

A 93. percben egy szögletet követően veszett el két pont.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia U19 1–1 (0–0)
Illés Aka. U19.: Schüld – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Vajda, Illés, Schuszter (Csomós, 61.) – Doktorics (Basics, 83.), Szalay (Volter, 90.), Kállai K. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Illés (67., 0–1)

Kifejezetten jó iramú, helyenként magas színvonalú találkozót játszott a két együttes – ugyanis mindkét csapat a szó legjobb értelmében futballozni szeretett volna. A szombathelyiek az első félidőben Szalay Szabolcs révén egy átlövés után kapufáig jutottak, majd szünet után Illés Bence szabadrúgásból találta el a lécet. A 67. percben azonban már ugyanő betalált: 18 méterről tekert a hosszú sarokba, 0–1. Az MTK mindent egy lapra feltéve támadott, szabadrúgásból ők is kapufát rúgtak, majd a 93. percben egy szöglet után egy fejessel egyenlíteni tudtak. Közel(ebb) állt a győzelemhez a vasi gárda, de a negyedik tavaszi meccsen ezúttal kénytelenek voltunk az egy ponttal megelégedni.

Horváth Rudolf így látta a mérkőzést:

Mindkét csapat felvállalta a támadófutballt, így nyílt meccs kerekedett ki a találkozóból. Mi az első félidőben többször is mögéjük tudtunk kerülni a széleken, de a beadások pontatlanok voltak. A többi akciónknál is az utolsó passzokba csúszott hiba – vagy a kapufa segítette ki a hazaiakat. Illés Bence szép gólja után el kellett volna döntenünk a meccset, de a helyzeteinkből vagy nem találtunk kaput, vagy védeni tudott az MTK hálóőre. Aztán a kék-fehérek is jöttek előre, és egy szöglet után a végén egyenlíteni tudtak. A tavaszi találkozók közül ez volt a legszínvonalasabb, mindent beleadott a csapatom, sajnos a végén két pontunkba került az, hogy nem tudtuk levédekezni a sarokrúgást. Összetört a szívünk, de hétfőtől már a Debrecen elleni jövő szombati összecsapásra készülünk.