Balszerencsés befejezés

Balszerencsés befejezés

A múlt héten hasonlóan most is 2–2-re állt az Illés Akadémia U14 meccse, ám a hajrában a fővárosiak találtak be.

Honvéd-MFA U14 – Illés Akadémia U14 3–2 (2–2)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Bock (Németh B., 66.), Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Szakács (Módly, 41.), Székely (Molnár B., 41.), Magadics – Lakatos (Bujdos, 54.), Szabó B., Angler B. (Ládonyi, 54.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Szabó B. (6., 0–1; 17., 1–2)

A mindig remek erőkből álló Honvéd-MFA vendégeként léphetett pályára az Illés Akadémia U14. Kellett egy kis idő, míg igazán magunkhoz tértünk a hosszúra nyíló buszút után, mégis meg tudtuk szerezni a vezetést. Egy mélységi passz után ziccerbe került Szabó Botond és nem is hibázott, 0–1. Pár perc múlva egyenlítettek a hazaiak, ugyanis a védőzónában követtünk el egy hibát, 1–1. Bő negyedóra elteltével ismét nálunk volt az előny: egy labdaszerzést követően Szabó Botond 14 méterről tekert a hosszú sarokba, 1–2. Hogy egymás hibáiból éltek a csapatok, azt a negyedik gól is bizonyítja, hiszen ezúttal mi adtuk el a labdát, amiből a Honvéd ismét egyenlített. Volt még lehetőségünk ebben a játékrészben, de Szabó Botond és Szakács Benedek lehetőségénél is megmenekültek a piros-feketék.

De így voltak ezzel a II. félidőben is. Benyomtuk a hazaiakat, csupán előttünk adódtak lehetőségek. A cserék is jól szálltak be: Ládonyi Bálint és Bujdos Botond mellett Szabó Botond és Lakatos Krisztián előtt is nagy helyzet adódott, míg beadás és pontrúgás után Molnár Barnabás, Fonnyadt Zétény és Takács Ákos fejjel veszélyeztetett. Aztán a 88. percben egy előrevágott labda utáni kontrából a Honvéd-MFA gólt szerzett, így ők nyerték meg a mérkőzést. Ezúttal balszerencsésnek bizonyultunk és 3–2-es vereséget szenvedtünk. Focizni akart mindkét csapat, hiába álltunk sokkal közelebb a győzelemhez, ma nem szereztünk pontot sem.

A magyar foci szempontjából az ilyen találkozók irányozzák elő a fejlődést. A hosszú út bennmaradt a lábakban, ennek ellenére irányítani tudtuk a mérkőzést. A technikai hiba volt sok, ezek vezettek a gólokhoz. Adok-kapok jelleget öltött az első játékrész. Szünet után működtek a letámadásaink, a térfélen is alig jöttek át a hazaiak, azonban a helyzeteink rendre kimaradtak, ami a végén megbosszulta magát, így pont nélkül jöttünk haza

– értékelt a vezetőedző, Körhöcz György.