Bajnokcsapatunk fölényes győzelmet aratott Ausztriában

Bajnokcsapatunk fölényes győzelmet aratott Ausztriában

U19-es bajnokcsapatunk második felkészülési mérkőzését is külföldi ellenféllel szemben játszotta, ezúttal az ausztriai Krottendorfban. Tebeli György tanítványai ismét fölényes, gólzáporos győzelmet arattak, 9–1-re győzték le az osztrák Bundesliga II egyik erőssége, a Wildcats „B” csapatát.

Wildcats „B” – Illés Akadémia-Viktória U19 1–9 (1–5)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Csáki E. (Kleinert P., 68.), Kováts A. (Németh Z. (68.), Németh Z. (Németh N., 46.) – Kleinert P. (Harangi L., 46.), Gravencz G. (Varró V., 46.), Szabó L. (Gravencz G., 68.), Szabó F. (Stadler K., 46.) – Hécz Zs. (Kaszap K., 68.), Kaszap K. (Csejtei E., 68.), Novák L. (Szabó F., 68.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kaszap K. (3), Hécz Zs. (2), Novák L (2), Csejtei E. (2)

Amint azt az eredmény is mutatja, nincs, nem volt azonos súlycsoportban a két csapat. Akadémistáink lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a „Vadmacskák” többségében fiatal játékosokból álló második csapata. A tudásbeli különbséget már az első félidőben sikerült érvényre juttatni és az sem befolyásolta a csapat játékát, eredményességét, hogy a hazai csapat a találkozó utolsó harmadában kifejezetten durván futballozott. A mieink közül sokan nyújtottak jó játékot, de Tebeli György közülük is kiemelte Csáki Esztert, amint vezetőedzőnk fogalmazott, „ilyen jó teljesítményt talán még nem is láttam tőle”.

Jó felfogásban, megfelelő gyorsasággal játszottunk. Szép akciókat vezettünk, főleg széleken a tengelyére összpontosító ellenfelünkkel szemben. Ennek ellenére viszont tengelyből átlövésekből tudtunk többször is eredményesek lenni. Jól néztünk ma ki, gratulálok a lányoknak! Szép focit mutattak

– értékelt Tebeli György.