Az U9-es csapatunk Székesfehérváron szerepelt

Az U9-es csapatunk Székesfehérváron szerepelt

A Főnix Kupán vett részt Hujber Gábor együttese.

A Mándli Marcell, Kovács Levente, Horváth Levente, Pluska Witold, Majoros Márk, Magyar Zalán, Farkas Dominik összetételű U9-es kerettel szerepelt a 2022. évi Főnix Kupán az Illés Akadémia. A mieink a Mészöly Focisuli ellen kezdték meg a csoportküzdelmeket. Végig domináltunk, tudatosan felépített labdakihozatalokkal jutottunk el az ellenfél kapujáig, de sajnos a helyzeteink kimaradtak, 0–0 lett a meccs vége. Itt még érződött a gyerekeken a korai kelés és a hosszú utazás. Aztán a Kaposvár ellen már frissebben játszottunk, sokkal hatékonyabban támadtunk, helyzetek tömkelegét dolgoztunk ki. A védekezésünk pedig kellően agresszív volt, az ellenfelünknek nem is volt lövőhelyzete, a góljukat egy büntetőből szerezték, így mi nyertünk 2–1-re. A harmadik mérkőzésen egy játszani nem akaró, csakis a párharcokat kereső Veszprém ellen léptünk pályára. Hiába támadtunk végig az egész mérkőzésen, sajnos a rossz helyzetkihasználásunk miatt nem sikerült nyernünk, maradt a 0–0. Ezen a mérkőzésen éreztem a gyerekeken egy kisebb fásultságot. Az utolsó csoportmeccsen annak ellenére, hogy kikaptunk a Honvédtól, de nagyszerűen játszottunk, szép akciókat vezettünk, sokszor kerültünk helyzetbe, de ami az egész tornán gond volt, ezeket kihagytunk. A csoportban így a rosszabb gólkülönbségünk miatt a harmadik helyen zártunk, így az ezüst ágon folytattuk. Mindössze egy rúgott gólon múlott a négy közé jutásunk.

Az Ezüst Ágon győzelemmel kezdtünk a Siófok (2–1) ellen, és így egy hármas körmérkőzés keretében játszottunk a torna hetedik helyéért a Monor és a Gyirmót csapatai ellen. Az első meccsen a Gyirmót ellen 1–0-ra nyertünk, míg a Monor csapatától 3–0-ra kikaptunk, így a tornán a 8. helyen végeztünk.

A mai torna rendkívüli tapasztalatokat hozott számunkra! Szervezetten védekeztünk, jól működött a labdakihozatalunk, a támadásépítésünk tudatos és sokszor látványos voltak, ám a gólszerzés nagyon nem ment. Támadásbefejezésekben többet várok a gyerekektől, hiszen ez a foci lényege. Az eredmény teljesen másodlagos, de a mutatott játék és a leadott teljesítmény igenis számít, és ezen a napon minden jól működött, azonban a gólszerzésben nagyot kell fejlődnünk

– mondta Hujber Gábor a tornát követően.