Az Illés Akadémia Spirit remekelt a Talent League-ben

Az Illés Akadémia Spirit remekelt a Talent League-ben

A sírból hozta vissza a továbbjutást Rainbow 6: Siege-csapatunk!

Megkezdte a bajnoki idény második félidejét Rainbow 6: Siege-alakulatunk, méghozzá rögtön egy „szuperhéttel”. Mindez azt jelentette, hogy a hét napból ötön tétmérkőzést kellett játszaniuk a srácoknak. A nemzetközi Talent League legmagasabb osztálya a Titan Series is elindult az MNEB mellett, ahol a héten hét mérkőzést bonyolítottuk le.

Az első meccsünk a TL-ben volt: a Vega Esport csapatát fogadtuk. A csoportunkban a Vega nem a legerősebb ellenfélnek számított – az a T86 volt –, de nem is a leggyengébb a papírforma szerint, mert az pedig a NeedOne Agency. Mi kellemes kezdésre számítottunk, azonban a Vega (talán a lámpalázunk miatt is…) meglepett minket és sajnos vereséggel kezdtünk a Titan Series-en. Ezzel – mivel rövid, BO1-es csoportkörrel és csak az első kettő továbbjutásával számolhattunk – távol kerültünk a továbbjutás lehetőségétől. Hamar jött aztán a második Titan Series meccs, az ND1 ellen. Itt a papírforma nekünk kedvezett és be is igazolódott, hiszen sikerült az NeedOne Agency 7–4-re megverni.

Mivel a T86 is megverte a Vegát, így nekünk az utolsó csoportfordulóban egy T86 elleni győzelem sem garantálta a továbbjutást. A „matek” alapján nekünk meg kellett verni a T86-ot és a Vegának pedig veszítenie kellett a ND1 ellen, hogy mi legyünk a második helyen.

Eközben azonban már MNEB-mérkőzést kellett játszania a srácoknak – szintén győzelmi kényszerben, hiszen a bajnoki címért versenyben akartunk maradni. Ellenfelünk a BP5 csapata volt, akit a bajnokság első részében 7–0-ra tudtunk megverni. A sors fintora, hogy a mostani mérkőzés sem alakult másképp, 7–0-s összesítéssel sikerült a kék csapatot megverni, azaz két meccs alatt egyetlen kört sem veszítettünk a korábbi bronzérmes BP5 ellen!

Ezek után elérkezett az utolsó TL-forduló. Nagy izgalommal vártuk mindezt, hiszen a legerősebb – nálunk jóval tapasztaltabb – T86 ellen kellett pályára lépni. A srácaink nem akartak lemondani a továbbjutást érő második helyről és egy rendkívül kiélezett csatában, hosszabbításban 8–6-ra felülmúlták a T86 csapatát. A másik párharcban pedig szerencsére nem jött be a papírforma! A győzelmünk alapján a Vega–ND1-meccsen az kellett nekünk, hogy a jóval erősebb Vega rendes játékidőben vagy hosszabbításban kettővel kapjanak ki! Szerencsére a még nyeretlen ND1 pont ebben a fordulóban táltosodott meg és verte meg az ellenfelét 7–5-re a rendes játékidőben.

Ennek köszönhetően a csoport második helyére léptünk fel, továbbjutva ezzel a Titan Series playoff körébe, ahol az ellenfelünk nem más, mint a legmagasabb szinten szereplő Heroic! Ők a Pro League-ben szerepelnek, sőt, ennek a ligának is a legnagyobb esélyeseként tartják számon. Egyszer már találkoztunk egyébként, ott egy hosszabbításos ütközetben, nagy csatába 8–7-re alulmaradtunk. Várjuk nagyon!

A magyar topliga heti második fordulójában a tabellán közvetlen mögöttünk tanyázó Békéscsabai E-sport Egyesület csapata ellen játszottunk. Fontos, „hatpontos” mérkőzésről volt szó: ha kikapunk megelőznek, ha nyerünk akkor nagy valószínűséggel a második helyre jövünk fel. A játékosaink több-kevesebb hibával játszottak a meccsen, talán a fáradtság is látszott, de végül egy gyors tempóváltásnak köszönhetően az utolsó két, kulcsfontosságú kört lehozták, 7–5-re módosítva a végső eredményt és egy újabb győzelmet hozva nekünk a konyhára!

Ezen a héten megérdemelt pihenő vár az Illés Akadémia Spirit esportolóira, hiszen mindkét MNEB-fordulónkat halasztjuk egy külföldi utazás miatt.

Az MNEB fordulókról az ESPORT1 is írt: https://esport1.hu/news/2023/06/09/kh-mneb-magyar-nemzeti-e-sport-bajnoksag-r6s-rainbow-six-siege-negy-csapat-is-az-elso-helyert-harcol-sziky