Az Illés Akadémia Spirit játékosai a válogatott küszöbén

Az Illés Akadémia Spirit játékosai a válogatott küszöbén

Világbajnokságon szerepelhet a magyar csapat.

Az Illés Akadémia Spirit CSGO-csapatának versenynaptára rendkívül szoros. A hazai első osztály, azaz a TippmixPRO CSGO Masters mellett a nemzetközi ESEA Intermediate állandó versenyeken is játszanak a mieink. Azonban most a napokban két külön verseny is megrendezésre került. A Magyar E-Sport Fesztivál selejtezőjét (ahova FIFA-játékosunk, Balu már bejutott) az első helyen zárták a játékosaink, így a jövő hétvégi zárt kvalifikációba jutottak. Ennek a versenynek a döntőjét offline, hazánk legnagyobb gamer-eseményén, a PlayIT-en rendezik meg június 12-én. Mindez azt jelenti, hogy a tét a pénzen kívül a színpadi játék, ami e-sport körökben igencsak motiváló.

Ennél azonban még izgalmasabb, hogy nemrégiben a Nemzetközi E-Sport Szövetség, azaz az IeSF által szervezett Európa-bajnokság és világbajnokság zárt magyarországi kvalifikációja is lezajlott. Az Illés Akadémia Spirit sikerrel vette az első napot: a Honvédot oda-vissza megverték map-vereség nélkül, így az alsóági döntőbe jutottak. Érdekesség, hogy a nagymúltú Honvéd az utóbbi 6 mérkőzésből egyet sem tudott nyerni ellenünk. A felsőágról hazánk jelenleg talán legjobbnak tartott csapata, az ONYX szorított minket az alsóágra. Nagy meglepetésre azonban a Békéscsabai E-Sport Egyesület, azaz a BEE egy nagyon szoros küzdelemben megverte az ONYX-ot 2–1-re, így ismét, az alsóági döntőben is ez a csapat lett az ellenfelünk. Sajnos egy nagyon-nagyon szoros második mapon (1–0-s ONYX vezetésnél) 14–4-ről kikaptunk, így bronzérmet szereztünk ezen a versenyen.

A legjobb négy azonban külön pénzdíjért egy offline FINAL 4 keretein belül versenyez majd június 11-én a már említett PlayIT első napján. Ezzel, hogy játékosaink a TOP4-be jutottak, automatikusan a magyar válogatott bő keretét képezik, így közülük is választanak majd az indonéziai Bali szigetén megrendezésre kerülő világbajnokságra utazó nemzeti csapatunkba.

Mindenkit várunk majd szeretettel június 11-12-én a budapesti PlayIT-en, hiszen mindkét esport- versenyen: FIFA-ban és CSGO-ban is képviseltetjük magunkat, azaz élőben lehet majd találkozni a játékosainkkal!