Az Illés Akadémia három új profija

Az Illés Akadémia három új profija

Debreceni Zalán, Kállai Kevin és Tóth Milán is 2023. június 30-ig szerződött a Szombathelyi Haladáshoz.

Az Illés Akadémia jelenlegi növendékei közül hárman is szerződést írtak alá a Merkantil Bank Ligában szereplő zöld-fehérekkel. Debreceni Zalán és Kállai Kevin életük első profi kontraktusát szignózták, míg Tóth Milán meghosszabbította eddigi szerződését. Mindhárom ifjú labdarúgó 2023. június 30-ig kötelezte el magát a Haladáshoz. A korosztályos válogatottban is számításba vett játékosok közül Tóth Milán még 2019 őszén, Debreceni 2020. október 19-én, míg Kállai 2020. november 1-jén mutatkozott be a vasi csapatban.

Horváth Rudolf, az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője adott jellemzést a korosztályukból kiemelkedő játékosokról:

A csapatedzések mellett mindig sokat dolgoztak mindhárman, látszott rajtuk, hogy nagyon szerették volna elérni ezt a sikert. Ez egy megelőlegezett bizalom az irányukba: a felnőttvilágban ugyanis még keményebb teljesítményt kell mutatniuk. A lehetőséget megkapták, egy jó felkészüléssel a tavasszal bajnokikon be tudják bizonyítani, hogy az őszi produktum nem volt véletlen, és érdemesek voltak arra, hogy hosszútávú szerződést kapjanak a Haladásnál. Debreceni Zalán vezéregyéniség volt az U19-ben, így belső védőt játszott, de az igazi posztja szélsőhátvéd – azonban mind a kettőt megoldja. Kállai Kevin és Tóth Milán kitűnő támadók, a korosztályuk legjobbjai – Kevin az előkészítésben és a befejezésben is jeleskedik, Milán pedig úgy volt gólkirály az U19-ben az előző bajnokságban, hogy néhány mérkőzést sérülés miatt ki kellett hagynia. Sok sikert és sérülésmentes pályafutást kívánok számukra!

Szerződésük aláírását követően Debreceni Zalán és Kállai Kevin, illetve az Illés Akadémia vezető scoutja, Árpási Kolos is nyilatkozott: az interjúk megtekinthetők az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.