Az Illés Akadémia egykori növendéke, Radó András lett az NB I idei gólkirálya

Az Illés Akadémia egykori növendéke, Radó András lett az NB I idei gólkirálya

A szélsőként és támadóként is bevethető játékos 13 találattal hódította el a címet.

 

Tizennégy egykori Illéses mutathatta meg magát az OTP Bank Liga 2019/2020-as, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet következtében hosszúra nyílt bajnokságában.

Magyar bajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát a szervező Kovács István, a védekező középpályás Nyári Patrik, valamint a nigériai támadó, Funsho Bamgboye.

Bronzérmet kaphat az idén bántóan hosszú időre mellőzött (és emiatt a jövő héttől már a DVTK szolgálatában álló) Hegedűs János, aki a Puskás Akadémia csapatának volt a tagja.

Sokáig nagy küzdelemben volt a dobogó alsó fokáért a Mezőkövesd-Zsóry FC-vel a védő Szeles Tamás, valamint a szakmai stábból Kuttor Attila és Tóth László – ám kénytelenek voltak a negyedik hellyel megelégedni. Többször keretben volt Tóth Dominik is, pályára azonban nem lépett.

Ötödik helyen zárt a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd FC: a kispestiek alkalmazásában állt a támadó Ugrai Roland, és a több poszton is bevethető Batik Bence.

Jó hajrával a felsőházban végzett az Újpest, ahol a kreatív középpályás, Rácz Barnabás futballozott.

Gólkirályt adott a Zalaegerszeg Radó András személyében: 13 találat fűződik a szélső-csatár nevéhez, ebből hatot szerzett büntetőből. Korábban – még a Szombathelyi Haladás színeiben – volt ennél termékenyebb szezonja is: akkor 29 meccsen 14 gólt lőtt (ötöt 11-esből). Ugyancsak a Zetét erősítette a balhátvéd Tamás Krisztián.

Kisvárdára került Mezőkövesdről a téli átigazolási szezonban, és ott bennmaradást ünnepelhetett a kapus Dombó Dávid.

A DVTK-ban a szélső Kiss Tamás (akinek szintén jár a bajnoki bronz, hiszen ősszel még a Puskás Akadémia alkalmazásában állt), és az Illés Akadémia korábbi szakmai igazgatója Pacsi Bálint a kilencedik helyen zárt.

Korán eldőlt, hogy a Kaposvári Rákóczi – köztük a csapat kapitánya, Szakály Attila – búcsúzni kényszerül az NB I-től: a somogyiak két év alatt két osztályt ugrottak, ám az OTP Bank Liga utolsó helyén végeztek.

A fotók forrása: www.mlsz.hu