Az Illés adja a legtöbb játékost az U19-es válogatott keretébe

Az Illés adja a legtöbb játékost az U19-es válogatott keretébe

Az Illés Akadémia női szakágának hét játékosa – Kiss-Lantos Hanna, Németh Mirtill, Varró Veronika, Csizmadia Zsófia, valamint a tartalékok között Kaszap Kamilla, Hajba Jázmin és Németh Zsófia Peónia – kapott meghívót a női U19-es válogatott hétfőn kezdődő összetartására.

Ilyen sok játékost egyetlen más klubból, vagy akadémiáról sem hívott be Turtóczki Sándor szövetségi edző. Az edzőtábor előtt Németh Mirtillt faggattuk.

A többiekhez hasonlóan, én is nagyon izgatottan várom az összetartást. Már csak két háromnapos programja van a válogatottnak az Európa-bajnoki selejtező előtt, ilyenkor mindenkinek benne van már a fejében, hogy milyen jó lenne Dániában is pályára lépni. A koronavírus-járvány miatt a nemzetközi tétmérkőzések élménye a mi korosztályunk életéből teljesen kimaradt, ezért is van bennünk a szokásosnál is nagyobb izgalom

– mondta a 22. mérkőzésen a Haladás-Viktóriában, a Simple Női Ligában is pályára lépett 17 éves középpályás, akinek 11. osztályos középiskolásként, azért az iskolapadban is bőven akadnak feladatai.

Szerencsére az iskolám, a tanáraim nagyon támogatnak, eddig nem volt még gond abból, ha a foci miatt hiányoznom kellett. Az osztályfőnököm, Horváth Ágota is segít, amiben csak tud és a válogatottnál is van kötelező tanulószoba, az ebéd utáni csendes pihenőkben is tanulunk. Tudok róla, hogy az akadémia iskolája is nagyon segíti az Illés Gimnáziumba járó lányokat, nekik az órarendjükben is van felzárkóztatás és a tanárok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy aki a sport miatt távol van, az be tudja pótolni az anyagot.