Az FTC-t verte az Illés Akadémia U17-es együttese

Az FTC-t verte az Illés Akadémia U17-es együttese

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok harmadik fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U17-es csapata legyőzte a Ferencvárost.

U14
Ferencvárosi TC–Illés Akadémia-Haladás 3–1 (1–1). – Népliget, vezette
: Kiss II. G.
Illés-Haladás: Olasz – Nagy R., Varga D. (Papp), Szvoboda, MOZSÁR, Frák (Vékony), FÁBIÁNKOVITS (Ligeti), Kovács B., SOMFALVI (Magyar), MOHOS (Balogh), Udvardi (Varga O.). Edző: Noé Dávid.
A mérkőzés első perceiben nem koncentráltak megfelelően a vasiak, hamar hátrányba kerültek. Ezt követően viszont több nagy helyzetet kidolgoztak és egy nagyszerű támadás végén kiegyenlítettek. De egy újabb figyelmetlenség miatt ismét gólt kaptak, ám ekkor sem adták fel, a belső védő is fellépett a támadósorba, ezt kihasználva a ferencvárosiak újabb gólt szerezve eldöntötték a meccset. A vasiak végig egyenrangú ellenfelei voltak egy nagyszerű csapatnak. Gólszerző: Fábiánkovits.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 7 pont, 2. Békéscsaba 7, 3. MTK 6., … 12. Illés Akadémia-Haladás 3.
4. forduló, szombat, 12.00: Illés-Haladás–Honvéd MFA.

U15
Ferencvárosi TC–Illés Akadémia-Haladás 3–0 (2–0). – Illés Akadémia, vezette
: Práth.
Illés-Haladás: Simon – Bogdányi, Miszori, Kállai, Borbács, Knizs (Tama), Kovács P., Németh Á., Patkai (Várnai), Iván (Bolla), Bátori-Tóth. Edző: Sipos Norbert.
Habár a szombathelyiek jól futballoztak, nem álltak be védekezni, a hazaiak kihasználták fizikai erőfölényüket, és megérdemelten nyertek.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 9 pont, 2. Honvéd 6, 3. MTK 6,… 9. Illés Akadémia-Haladás 4 pont.
4. forduló, szombat, 12.00: Illés-Haladás–Honvéd.

U16
Illés Akadémia-Haladás–FTC 0-1 (0-0). – Illés Akadémia, vezette:
Erdélyi.
Illés-Haladás: Senkó – Fekete, Doncsecz, Horváth R. (Palkó), Markó, Tarján, Rosner (Reseterits), Bunevácz, Szabó B., Dezamits (Varga M.), Horváth K. (Tóth Á.). Edző: Németh Richárd.
Nehezen lendült játékba az Illés Akadémia, aztán a félidő közepe táján már több helyzetet kialakított a vasi együttes. Szünet után vezetést szereztek a vendégek, és noha a hazaiak többször is betalálhattak volna, kimaradtak a lehetőségek. A szombathelyi együttes az egy pontra rászolgált volna.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 9 pont, 2. MTK 7, 3. Honvéd 7, 4. Illés Akadémia-Haladás 3 pont.
4. forduló, szombat, 15.00: MTK–Illés-Haladás.

U17
Illés Akadémia-Haladás–Ferencvárosi TC 2–1 (1–0). Illés Akadémia, vezette:
Péter
Illés-Haladás: Schüld – Woth, Jakab (Séfer), Volter, Vajda, Basics, Kállai, Szecsődi (Debreceni), Schuszter (Auer), Csomós, Tóth M. Edző: Oross Márton.
Az első félidőben a vasiak szép támadásokat vezettek, sok helyzetet kidolgoztak, megérdemelten szereztek vezetést. Szünet után kettőre növelték előnyüket, ám a ferencvárosiak hamar szépítettek. A folytatásban a vendégek beszorították kapujuk elé a vasiakat, akik hősiesen állták a sarat, sőt, ha higgadtabbak, növelhették volna előnyüket. Az Illés Akadémia megérdemelten nyert. Gólszerzők: Schuszter, Volter.
A bajnokság állása: 1. MTK 6 pont, 2. Honvéd 3, 3. Győri ETO 3, … 7. Illés Akadémia-Haladás 3 pont.
4. forduló, szombat, 11.00: MTK–Illés-Haladás.

U19
Ferencvárosi TC–Illés Akadémia-Haladás 2–0 (1–0). – Népliget, vezette
: Berta.
Illés-Haladás: Kiss Á. – Bokor, Horváth M., Nyíri (Szekér), Nyári (Oláh), Szilágyi, Illés, Tóth-Gábor, Füleki (Edelényi), Kiss B., Balogh F. Edző: Németh Szabolcs.
Az elején meglepték a vendégeket a letámadó ferencvárosiak, és megszerezték a vezetést. Aztán a vasiak rendezték soraikat, meddő mezőnyfölényt harcoltak ki. A hajrában a szombathelyiek mindent egy lapra feltéve támadtak, a hazaiak a 92. percben bebiztosították győzelmüket.
A bajnokság állása: 1. MTK 6 pont, 2. Illés Akadémia-Haladás 6, 3. Debrecen 6.
4. forduló, szombat, 12.00, Haladás-stadion: Illés-Haladás–Honvéd.