Az eredménnyel elégedettek lehetünk

Az eredménnyel elégedettek lehetünk

Nem játszott a Szeged ellen olyan jól U14-es csapatunk, mint azt a nagyváradiakkal szemben tette, de így is összejött a 2–0-s győzelem.

Az FC Bihor Oradea elleni fölényes győzelem után az erőfelmérő második fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese várt Nagy László tanítványaira. Azt már előre sejteni lehetett, hogy a Tisza-partiak keményebb diónak bizonyulnak majd, és ez a mérkőzésen be is bizonyosodott. A 2×30 perces derbit bátran kezdték a mieink, és sikerült is helyzeteket kialakítanunk. A 15. percben aztán egy lecsorgó labdából Mihály Dániel meg is szerezte a vezetést. Ezt követően azonban nagyot változott a játék képe. Akadémistáink koncentrációja láthatóan csökkent, és a minőségi futást sem igen vállalták fel. Ennek köszönhetően pedig a párharcokat rendre megnyerő ellenfél került fölénybe. Szerencsére egyenlíteniük nem sikerült.

Az 1–0-s vezetésünkről induló második játékrészt aztán már a szünetben alapos fejmosásban részesülő mieink indították jobban, és a 40. percben Hideg Botond meg is duplázta az előnyünket. A folytatásban még adódott pár helyzetünk, ám a félidő végét ismét „átengedtük” az ellenfélnek. Az eredmény azonban már nem változott, azaz 2–0-ra megnyerte második aradi összecsapását U14-es csapatunk.

Az eredménnyel elégedett vagyok, a látottakkal azonban most annyira nem. Főleg a tegnapi nap után. Persze a Szeged jóval erősebb csapat, mint amilyen a Nagyvárad volt. Viszont láttam olyan jeleket a játékosainkon, aminek nem örültem. Ennek pedig hangot is adtam, mert ezeken a saját érdekükben változtatniuk kell. Persze voltak jó teljesítmények is. De páran azt hitték, hogy elég kimenni a pályára és már nyertünk is. Az esetlegesen gyengébb képességű ellenfelek akarattal, jó hozzáállással kompenzálni tudják a tudásbeli fölényünket. Ennek pedig ma láttuk is a példáját. Bizony voltak olyan időszakok, amikor a Szeged dominálni tudott. Nyilván gyerekekről van szó, ki tudják ezeket a hibákat majd javítani. Megyünk tovább. Az eredményhez ettől függetlenül gratulálok

– összegezte a mérkőzést Nagy László vezetőedző, aki ma valamennyi játékosának lehetőséget adott. Így Varga Noel – Angler Jákob, Axnix Zalán, Bogdán István, Bosnyák Botond, Bosnyák Bence, Börczi Benjámin, Grádvohl Kristóf, Hányi Dávid, Hideg Botond, Horváth Ármin, Kiss-Szécsényi Benedek, Laczó Bálint, Mihály Dániel, Moldován Levente, Nyári Olivér, Papp Máté, Sánta Richárd, Szakály Zétény, Tasnádi Zsombor és Tóth Dénes is pályára lépett.