Az első gól története

Az első gól története

Tóth Milán megszerezte első találatát az NB II-ben.

Zöld-fehér összecsapást rendeztek vasárnap este a Haladás Sportkomplexumban, a szombathelyiek a Kaposvárt fogadták. Mátyus János három Illés Akadémia-növendéket állított a kezdőbe: Kállai Kevint, Debreceni Zalánt és Tóth Milánt. A hajrára Schuszter Ronald is beállt. A meccset végül 4–0-ra nyerte meg a vasi gárda, az első gólunkat Tóth Milán szerezte.

Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy megszületett az első gólom! Nagyon jó ütemben kaptam a labdát, és ahogy beléptem a 16-oson belülre, a vendégek védője összekoccintotta a lábamat – a lendülettel nagyot is estem, de nem hallottam sípszót. Felugrottam, a labdát összeszedtem, és csináltam egy cselt a bekk mellett. Hiába voltam kisodródva, ballal el tudtam lőni, és a labda a kapus lábai között jutott a hosszú sarokba. Egyetlen bánatom az volt, hogy nem lehetett közönség a stadionban – pedig éppen a Hali-tábor előtti kapuba szereztem a gólt. Ezek után is gólra törően játszottunk. Úgy érzem, megérdemelten győztünk

– mondta a támadó a mérkőzést követően.

Ez volt Tóth Milán kilencedik találkozója az NB II-ben, és ezek közül a harmadik, amelyen kezdőként szerepelhetett. Milánt megelőzően Tóth-Gábor Kristóf, Szekér Ádám és Szalay Szabolcs szereztek aktív Illés Akadémia-növendékként gólt a másodosztályban.