Az első félidőben mi, a másodikban a vendégek rúgták a gólokat

Az első félidőben mi, a másodikban a vendégek rúgták a gólokat

Mohos Barnabás duplájára a szünet után jöttek a válaszok.

Illés Akadémia U19 – Teskánd 2–2 (2–0)
Illés Aka. U19:
Pálfi (Molnár-Végh, 46.) – Mayer, Bolla (Frák, 46.), Tarján (Tama, 66.), Stifter (Kovács B., 15.) – Bolla B., Kopácsi Á., Mohos – Bartusz (Szvoboda, 46.), Katona, Bíró (Bonyhárd, 60.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Mohos (43., 1–0; 45., 11-esből, 2–0)

Szállingózott a hó meccskezdéskor – szombat délben az NB III-as Teskánd volt az Illés Akadémia U19 ellenfele. A zalaiaknál játszott korábbi játékosaink közül Vert Tamás, Kovács Zoltán, Bontó Marcell míg ott próbázott Horváth József, a padon pedig Lórántfy Barnabás várt bevetésre. Mindkét csapat alakított ki helyzeteket: a teskándiak nagyobbakat – a mi lehetőségeinknél az utolsó passzokba csúszott hiba. Aztán az első félidő hajrájában kétszer is betaláltunk. Előbb egy bedobást követően Katona István az alapvonal közeléből remekül tette vissza a labdát, amit 16 méterről Mohos Barnabás vágott laposan a kapu közepébe. Egy perc múlva pedig Kopácsi Áron viharzott el a jobb szélen, belépve a 16-oson belülre a kapus elütötte, 11-es. A büntetőt Mohos magabiztosan lőtte a kapu bal felébe, 2–0.

A szünetet követően hamar szépített a Teskánd: a 16-os bal sarkáról elvégzett szabadrúgás a sorfalunk fölött-mellett kanyarodott a kapunkba, 2–1. A 74. percben egy ziccernél Molnár-Végh Marcell még belekapott a labdába, amit a gólvonal környékén Bolla Bálint vágott ki a mezőnybe, ám a játékvezető középre mutatott, így 2–2-re módosult az eredmény. A győztes találatot egyik csapat sem tudta bevinni, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

A felkészülés azon szakaszában vagyunk, ahol még nem várhatom el a játékosoktól azt, hogy 90 perces erőnléttel bírjanak. Azonban mindent megtettek annak érdekében, hogy a maximumot kihozzák önmagukból. Abszolút helyt álltunk a felnőtt, NB III-as csapat ellen – jó kis mérkőzésen igazságos döntetlen született. Mindez jól szolgálta a felkészülésünket, ráadásul néhány játékost más poszton is ki tudtam próbálni, amiből új információkat nyertem

– mondta Horváth András a találkozóról.