Az éllovast verte az U17-es csapat

Az éllovast verte az U17-es csapat

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U17-es csapata remek játékkal legyőzte az éllovas Puskás Akadémiát. Idegenben nyert az U14-es együttes.

 

U14
MTK–Illés Akadémia-Haladás 0-1 (0-0). – Budapest, vezette
: Zelman.
Illés Akadémia-Haladás: Simon – BOGDÁNYI, IVÁN, SZABÓ B., Kapus (Knizs), VIGH, TAMA (KÁLLAI), Horváth Á. (Horváth K.), KOVÁCS P., Németh Á., Pataki (Borbács). Edző: Németh Richard.
Gólszerző: Horváth K.
Az első félidő kiegyenlített játéka után a másodikban megérdemelten szerzett vezetést a szombathelyi csapat. A gólon kívül további helyzetek is adódtak a vendégek előtt. A vasiak végig nagyot küzdöttek, igazi csapatmunkával zsebelték be a megérdemelt három bajnoki pontot.
A bajnokság állása: 1. Debrecen 27, 2. Puskás Akadémia 24, 3. Videoton 23, … 5. Illés Akadémia-Haladás 20 pont.
11. forduló, szombat, 15.00: Illés Akadémia-Haladás–Videoton.

 Tama Gergő jó játékkal járult hozzá az U14-es csapat idegenbeli győzelméhez. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

U15
MTK–Illés Akadémia-Haladás 3-0 (2-0). – Budapest, vezette
: Csékei.
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Varga M. (Heiter), Reseterits, Simon, Baranyai, Rosner (Sipos), Doncsecz, Horváth R. (Markó), Kovács Z., Bognár (Palkó), Bunevácz. Edző: Sipos Norbert.
Kiállítva: Juhász (74., MTK.
Két, hasonló képességű csapat játszott egymással. Az első félidőben a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe, így a vendégek hátránnyal vonulhattak pihenőre. A második félidőben a kétgólos hátrány ellenére voltak helyzeteik a szombathelyieknek, kapufát is lőttek, nem adták fel. Ám a végén kinyíltak a vasiak, kitámadtak, a hazaiak pedig újból betaláltak. Csakúgy mint a korábbi meccseiken, ezúttal is sok helyzetet hibáztak el a szombathelyiek, így pont nélkül maradtak.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 26, 2. Debrecen 25, 3. Puskás Akadémia 24, … 10. Illés Akadémia-Haladás 13 pont.
11. forduló, szombat, 13.00: Illés Akadémia-Haladás–Videoton.

U16
Illés Akadémia-Haladás– Puskás Akadémia 0-3 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Bilicz.
Illés Akadémia-Haladás: HEGYI – RÉDEI, Szilvás (Czafik), Auer, Szalay (Füzik), WOTH, Basics, VAJDA (Jakab), Fábián, Albert (Séfer), Csomós (Debreceni). Edző: Takács Csaba.
A második félidő közepéig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiak a bajnokesélyes felcsútiaknak, mindkét oldalon több ziccer maradt kihasználatlanul. Aztán a második játékrész közepétől nagyobb fölénybe került a vendégcsapat és egyéni hibák után háromszor is betaláltak. Amennyiben a hazaiak belövik helyzeteket, másként alakult volna a végeredmény.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 30, 2. Puskás Akadémia 28, 3. Debrecen 19, … 7. Illés Akadémia-Haladás 4 pont.
12. forduló, szombat, 13.00: MTK–Illés Akadémia-Haladás.

U17
Illés Akadémia-Haladás– Puskás Akadémia 2-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette
: Novák.
Illés Akadémia-Haladás: CSUTORKA – Bognár, Bokor, Nyíri, HUSZTI, Burai, Illés (Nyári), Tóth-Gábor, Halmai (Szekér), OLÁH, BALOGH F. Edző: Csordás Csaba.
Gólszerzők: Burai, Balogh F.
A múlt heti Honvéd elleni siker után egy újabb listavezetőt, ezúttal a Puskás Akadémiát győzte le az Illés Akadémia-Haladás. A vasiak idegenben már korábban is remekül futballoztak, ezúttal hazai közönség előtt is megmutatták, mire képesek.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 19, 2. Honvéd 19, 3. Illés Akadémia-Haladás 17 pont.
12. forduló, péntek, 11.00: MTK–Illés Akadémia-Haladás.

U19
Puskás Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 4-0 (1-0). – Felcsút, vezette
: Krasznai.
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, Keresztes, Funsho (Dorner), Szilágyi, Szántó (Varga K.), Kovalovszki, Tóth M. (Szabó D.), Füleki (Vargovics T.), Kiss B. (Latyák), Bolla. Edző: Sátori Barnabás.
Hiába kezdtek jól a vendégek, egy szerencsés góllal mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A mérkőzés végén kitámadó szombathelyiek könyörtelenül kihasználta a Puskás Akadémia és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
A bajnokság állása: 1. Honvéd 24, 2. Puskás Akadémia 18, 3. Illés Akadémia-Haladás 18 pont.
12. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás–FTC.