Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Véget ért a Legion Legends Valorant és League of Legends selejtező sorozata a nagyszabású budapesti LAN döntőért!

Mindkét sorozatban indított csapatot az Illés Akadémia Spirit, és mindkét esetben a Stage 2-ről kezdve „csak” a szombat délutáni selejtezőkön kellett versenyeztetnünk a csapatainkat. A nagyszabású verseny selejtező körének tétje nem más, mint a Legion Lan és az ott szétosztandó 4 millió forintos összdíjazás!

Mi is az a Legion Lan?

Valorantban és LoL-ban is a Legion Ladder első 8 helyezettje kvalifikálja magát a Gamerlandben rendezett offline döntőkre, ahol már minden csapat pénzdíjban részesül, és 2-2 millió forint összdíjazásért, valamint a Magyar Valorant és LoL bajnoki címért folyik a küzdelem két-két napon át. A League of Legends LAN döntő január 7-8-án, a Valorant LAN döntő pedig egy hétre rá kerül megrendezésre!

A Valorant csapatunk nagy meglepetésre nem jutott be a LAN döntőbe, a selejtező sorozat 10. helyét tudták csak megcsípni a srácaink. A szombathelyi csapatkapitányunk Pajtli Patrik érthetően csalódottan élte meg az eredményt:

Nagy lendülettel, bizakodóan mentünk neki a versenynek, szinte borítékoltuk a továbbjutást, de nem sikerült. A csapat áldozatkészségében csalódtam egy kicsit, amikor igazán kellett, nem voltunk topon. Hiányzások nehezítették az utat. Szomorú vagyok, de folytatjuk a munkát. Eljön még a mi időnk!

A League of Legends csapatunk viszont igencsak előkelő, harmadik helyen jutott tovább a döntőbe, így a dobogó legalsó fokáról várja majd a folytatást és a Legion Lan döntő sorsolását. Az előttünk lévő két helyen a Legion Honvéd és a WiLD Multigaming végzett. Mind a két csapattal szoros mérkőzéseket játszott csapatunk a kvalifikáció során!

A versenyt a stábunk is élőben a helyszínen követi majd, így rengeteg információval és képekkel készülünk majd az egyik legnagyobb díjazású magyar kupasorozat offline döntőjéről 2023 első hónapjának első hétvégéjén.