Ausztriában játszik az Illés Akadémia U8 és U10

Ausztriában játszik az Illés Akadémia U8 és U10

Wildonban szerepelnek a gyerekek nemzetközi tornán.

A Fussballschule Raffl 2022-ben is megrendezi az FSR Masters elnevezésű tornáját Wildonban. A stájerországi kisvárosban az U8-asok és az U10-esek számára írtak ki nemzetközi eseményt.

Mindkét korosztályban 12 percig tart egy találkozó, 6+1-es felállásban szerepelnek a csapatok. Fontos, hogy a szabályok szerint nincsen les, a hazaadást meg szabad fogni, a kirúgás/kidobás csak félpályáig minősül érvényes átadásnak. Szabálytalanság esetén a játékvezető adhat kék kártyát (3 perces kiállítás csere nélkül), vagy pirosat (végleges kiállítás csere nélkül).

U8-ban és U10-ben is 20 csapat szerepel. Kemény csoportba került az Illés Akadémia U10, ellenfeleink az osztrák SK Sturm Graz, az FNZ Weiz és az SK Fürstenfeld, illetve a szlovén NK Maribor „lila” csapata lesznek. Magyarországot a mieinken kívül még a Pécsi MFC gárdája képviseli.

Az U8-asok is játszanak a csoportban a Sturm Graz-cal, és az SK Fürstenfelddel, mellettük pedig alsó-ausztriai ASKÖ Fussballschule Linz-cel és egy stájer csapattal és az FC Judenberggel meccselhetünk.

A nyolcaddöntőbe a csoportok első négy helyezettjei jutnak, innentől fogva egyenes kiesés rendszerben játszanak a gyerekek.

Az U8-asok találkozói 8:30-kor, az U10-eseké délután 2 órától kezdődnek.