A vereség ellenére is jól futballozott a női U16-os válogatott

A vereség ellenére is jól futballozott a női U16-os válogatott

Novák Luca, Csejtei Emi, Csáki Eszter és Pintér Tekla is jól játszott az U16-os válogatottban.

Női U16-os válogatottunk – a korosztály bemutatkozó mérkőzésén – 3–1-es vereséget szenvedett Németország női U15-ös gárdájától. A Telkiben játszott találkozón Schumi Dorottya csapatában négy illéses labdarúgó lépett pályára: a kezdőcsapatba került Novák Luca és Csejtei Emília, valamint a szünetben becserélt Csáki Eszter és Pintér Tekla.

A magyar gárda a vereség ellenére is jó teljesítményt nyújtott. A lányok a mezőnyben szinte végig egyenrangú ellenfelei volt a már ebben a korosztályban is dinamikus, erőteljes futballt játszó vendégeknek. A magyar csapat elkerülhető gólokat kapott, pozitívum ugyanakkor, hogy gólt tudott szerezni az európai U17-es mezőnyből – Spanyolországgal együtt – kiemelkedő németek legfiatalabb korosztályos válogatottja ellen.

A magyar női U17-es válogatott számára a következő feladatot a május végi, belgrádi fejlesztési torna jelenti majd (a mieink három erős válogatott, a szerb, a skót és a szlovák csapat ellen léphetnek pályára), ősszel pedig az Európa-bajnokság „felsőháza” következik, immár az U17-es korosztályban.