Amikor Dombó Dávid gólt szerzett és gólpasszt adott

Amikor Dombó Dávid gólt szerzett és gólpasszt adott

Ma van pontosan kilenc éve, hogy 2011. december 10-én 0–2-ről állt fel, és szerzett egy pontot az Illés Akadémia csapata.

A 2011/2012-es U19-es bajnokság I. osztályában Nyíregyházára látogatott az Illés Akadémia. A zöld-fehérek 21 ponttal a tizedik helyen álltak, a szabolcsiak neve mellett pedig 16 egységet találtunk és a 13. pozíciót foglalták el. Az őszi szezon már két hete befejeződött, ám ezt az elmaradt meccset pótolni volt szükséges. A szombathelyiek nagyon szűk kerettel: két kapussal, és tizenegy mezőnyemberrel utaztak el az ország másik felébe. Farkas Péter a Dombó – Angyal, Jagodics B., Zsirai, Bezdi – Tóth D., Rába – Tóth L., Radó, Kaiser – Sándor tizeneggyel álltak ki (Déri állt be csereként, Jurak a padon maradt). A hazaiak a 26. percre kétgólos előnyt építettek fel, úgy tűnt, hogy számunkra elúszott ez a találkozó. Azonban a fiúk nem így gondolták, és egy rendkívül emlékezetes kapusteljesítménnyel összejött a pontmentés! Dombó Dávid ugyanis egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a meccs végül 2–2-vel záruljon!

Az Illés Akadémia egykori növendéke jelenleg a Kisvárda hálóőre: immáron 67 NB I-es találkozó szerepel a neve mellett.

2011 nyarán a németországi Freilassingban járt az Illés Akadémia. A harmadik helyért járó trófeát csapatkapitányként vette át Dombó Dávid

Az 1993-as korosztály akkori vezetőedzője, Farkas Péter így emlékezett vissza a Nyíregyházán történtekre:

Jól indult számunkra a bajnokság, azonban az ősz végére be-becsúsztak rosszabb eredmények is. Dombó Dávid azonban a kapuban egyenletesen jó teljesítményt nyújtott. Az Illés Akadémia egyik első olyan kapusa volt ő, akinek a lábmunkája kiemelkedő volt, így az összjátékban nyugodtan számíthattunk rá. Sokat gyakoroltuk a büntetőket, és ő is gyakran állt a labda mögé – egy szó, mint száz: meghatározó játékos volt a csapatban, így ő volt a kijelölt végrehajtó. Ez történt Nyíregyházán is: a hajrában 11-eshez jutottunk, Dombó tette le a labdát és magabiztos volt, gólt szerzett büntetőből. Már a hosszabbításban jártunk, amikor szögletet tudtunk kiharcolni. 1–2-re állt a meccs a mi szemszögünkből, így természetesen a kapus is előre ment. A beadott szögletet kibólintották a hazaiak, éppen Dombó szedte össze, aki a 16-os sarkáról olyan pontosan löbbölt középre, hogy Tóth Lacinak csak finoman bele kellett érnie, és kiegyenlített! Büszke vagyok arra, hogy ebből a csapatból Dombó mellett Radó András, Angyal Zsolt, Zsirai Martin és Jagodics Bence is eljutott az NB I-be.