Alsó-Ausztriában játszott a Haladás

Alsó-Ausztriában játszott a Haladás

Felkészülési mérkőzésen tért vissza Michal Hipp.

A héten már Michal Hipp vezetésével készültek a Szombathelyi Haladás keretének tagjai: a zöld-fehérekhez 2018 után tért vissza a felvidéki szakember. A vasiak ma már felkészülési mérkőzést is játszottak: a vendéglátó az osztrák Zweite Liga hetedikje, a Flyeralarm Admira volt. A Maria Enzersdorfban rendezett találkozó első félidejét a mieink a Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Bartusz, Hursán, Sipos, Nagy R. – Lencse tizeneggyel kezdték, azaz az Illés Akadémia egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag mellett Simut Mario Lucas szerepelt nálunk.

Küzdelemmel, sok párharccal telt az első félidő, inkább mezőnyjáték folyt, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A félidő közepén Lencse László gondolt egyet, lövése a felső kapufáról ment fölé. A 40. percben Simut Mario 22 méteres lökete nem sokkal ment mellé. Harcos volt az Admira, de nem tudták veszélyeztetni a mi kapunkat.

A szünetet követően Mursits – Nyíri, Bolla, Devecseri, Tarján – Tóth M. – Bartusz (Simut, 76.), Derekas, Rácz, Doktorics – Borvető összeállításban futott ki a Hali: ez azt jelenti, hogy ebben a játékrészben Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Tarján Patrik, Tóth Máté, Rácz Barnabás és Doktorics Áron képviselte az Illés Akadémiás múltat.

Három perc elteltével 11-eshez jutottak a hazaiak, de Nikolov fölé lőtte. Mi szereztük meg aztán a vezetést az 55. percben: Rácz Barnabás szögletét Devecseri Szilárd öt méterről fejelte a bal felső sarokba, 0–1. Nem sokkal később Doktorics lövését fogta meg az Admira kapusa. A 71. percben Rácz Barni egyéni akció végén 18 méterről lőtt, de a hálóőr bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát. Meglepetésre a hazaiak egyenlíteni tudtak: egy jobb oldali beadást Gattermayer fejelte a kapunk jobb sarkába, 1–1. A 81. percben Simut Mario 17 méteres lövését az osztrák kapus a jobb oldali kapufára ütötte. A hajrában aztán a hazaiak szerezték meg a győztes gólt: Krienzer egy labdaszerzés után 16 méterről Mursits kapujának bal sarkába lőtt, 2–1.

A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének. A Haladás legközelebb bajnoki találkozón jövő vasárnap, Pécsett lép pályára.