Alasz Hanna mesterhármasa döntött

Alasz Hanna mesterhármasa döntött

U15-ös leánycsapatunk 3–1-es győzelmet aratott az ETO FC Győr ellen.

Illés Akadémia – Viktória U15 – ETO FC Győr U15 3–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U15: Czuczai D. (Németh F., 68.)  – Ferenczi H. (Kóródi A., 73.), Takács M., Lukács K., Gulyás Dzs. (Bihari Cs., 68.)  – Sági F., Harmath R. (Babos H., 41.), Gulyás Sz. – Licskai L., Alasz H. (Gulyás L., 68.), Polovics D. (Bihari P., 41.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (38., 1–0; 57., 2–1; 67., 3–1)

Zöld-fehér ütközet várt Ferencsik Evelin U15-ös leányaira péntek délután a bajnokság harmadik fordulójában, az ETO FC Győr látogatott Szombathelyre. A mieink az előző játéknapon 5–1-es sikert arattak a DVTK ellen, így jó passzban várhatták az összecsapást. A találkozó első felvonásában főként a küzdelem dominált, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, komoly gólszerzési lehetőséget nem igazán lehetett feljegyezni. Hogy ez változzon, arról Licskai Léna gondoskodott, aki szépen kaparta ki magának a gesztenyét és lőtt nagy kapufát az első játékrész végéhez közeledve. Ezzel azonban még nem volt vége az eseményeknek, ugyanis egy már-már menetrendszerűnek mondható Alasz Hanna-találattal megszereztük a vezetést, így aztán előnnyel mehettünk a szünetre. A fordulás után érezhetően fölényben játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, egy büntetőből azonban a Rába-partiak találtak be, akik ezzel egyenlítettek. A bekapott gól nem fogta meg a lányokat, mentek tovább, az 57. percben Alasz Hanna csapott le egy elpasszolt labdára, majd gurított higgadtan a kapuba, már nálunk volt az előny. Sőt, mi több ezt növelni is tudtuk, csapatkapitányunk a 67. minutumban a harmadik találatát is megszerezte, amivel ki is alakult a 3–1-es végeredmény.

Igazi nyugati rangadónak indult a mérkőzés, sok párharccal, amiből gyakran jöttünk ki győztesen. Sokat birtokoltuk a labdát, kapura viszont nem igazán voltunk veszélyesek, egy kapufát leszámítva. Az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a második játékrészben jobban tetszett a játékunk és több helyzetet tudtunk kidolgozni, illetve gólra, gólokra váltani. Gratulálok a lányoknak

– értékelt Ferencsik Evelin.