Alaposan kitettek magukért ifjú akadémistáink

Alaposan kitettek magukért ifjú akadémistáink

A Wildonban megrendezett 28 csapatos nemzetközi tornán egészen a legjobb 8-ig menetelt az Illés Akadémia U8-as legénysége.

A Fussballschule Raffl által szervezett U8-as nemzetközi tornán összesen 28 csapat lépett pályára  a wildoni stadionban az egyenként 10 perces mérkőzéseken. Az Illés Akadémia képviseletében Fazekas Benedict, Francsics Máté, Gyöngyösi Ruben, Henc Dénes, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő, Nagy-Szabó Benett Péter, Gyulovics Milán és Sákovics Milán utazott a stájerországi erőfelmérőre. A rendezők négy csoportba sorsolták a részvevő együtteseket. Pados József tanítványai a D-jelűbe kerültek, ahol az osztrák DSV Leoben 2–0-s legyőzésével kezdtek. Ezt követően viszont a szlovák SK Slovan Bratislava ellen már egy 3–0-s vereség csúszott be. Szerencsére gyorsan sikerült javítani: a szlovén NK Slivnica csapatát verték a mieink 5–1-re. Aztán a negyedik fordulóban 2–2-es döntetlen lett a Vulkanlandtalente gárdájával megvívott derbi. Ifjú akadémistáink a selejtezők hajrájában előbb 3–0-ra verték a JAZ GU Süd csapatát, majd 2–2-re végeztek az FNZ Weiz legénységével, így a csoportban 11 ponttal a második helyen zártak.

A legjobb 16 között az FC Pinggau-Friedberg következett, és 2–1-es győzelemmel végződött az összecsapás. A negyeddöntőben azonban az osztrák FC Flyeralarm Admira már túlságosan nagy falatnak bizonyult, ugyanis 6–0-ra a mödlingiek nyertek.

A roppant nívós nemzetközi tornán végül SK Sturm Graz végzett az élen, megelőzve a GAK és a horvát NK Rudes csapatait.

Az otthoni pályához képest nagyobb területen és nagyobb kapura játszottunk 4+1-es felállásban. Különbözött még, hogy volt bedobás és a haza passzolt labdát a kapus kézzel megfoghatta. A csoportmeccseken a Slovan elleni vereség a bátortalan és felénk játék miatt volt. A többi mérkőzésen kezdeményezően, gólratörően játszottunk. Sok lehetőséget dolgoztunk ki és végig a ránk jellemző játékot tudtuk játszani. A 16 között nagyot küzdve 0–1-ről tudtuk megfordítani az összecsapást. A negyeddöntőben aztán egy rossz bírói döntés miatt hátrányba kerültünk az Admirával szemben, ami teljesen megfogta a gyerekeket. Próbálkoztunk, de sajnos nem jött már össze semmi. Hatalmas gratuláció az összes játékosomnak, próbáltak mindent megtenni a mérkőzéseken. Hétről-hétre, napról-napra jobbak lesznek. Amit edzéseken gyakorlunk, azt a mérkőzéseken nagy százalékban viszontlátom

– összegezte a kifejezetten jól sikerült torna tapasztalatait Pados József.