A Vidi idősebb korosztálya ellen nyertek U17-es lányaink

A Vidi idősebb korosztálya ellen nyertek U17-es lányaink

Leány U17-es csapatunk Székesfehérváron, a Vidi eggyel idősebb korosztálya ellen játszott felkészülési meccset és 7–5-re nyert az éppen egy tucat gólt hozó találkozón.

MOL Fehérvár FC U19 – Illés Akadémia-Viktória FC U17 5–7 (5–2)
Illés Akadémia-Viktória FC U17:
Francsics V. – Lakatos L., Németh Z, Csarnai Z, Giczi K – Bukor Z. – Nagy B, Czucai M., Harangi L. – Gyócs-Németh C., Vass A. Cserék a szünetben: Kocsi P. – Váraljai V., Müller Zs., Stadler K.; az 55. percben: Hopp K. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Giczi K., Nagy B., Gyócs-Németh C. (2), Hopp K. (2), Stadler K.

Sokgólos találkozót hozott U17-es akadémistáink és a Vidi U19 összecsapása. Nyertünk, de még ennek sem örülhetünk maradéktalanul. Kicsit olyan lett a mérkőzés, mint egy vadnyugati pisztolypárbaj, egyik fél sem töltött, pontosabban védekezett, mindkét csapat csak lőtt… Bár a második játékrészben lényegesen jobban játszott csapatunk, elmondható, hogy mindkét gárda elsősorban a másik hibáiból él. A mieink nagy szériában vannak, sok mérkőzést játszottak augusztusban, de ettől még igaz, hogy jobban kell koncentrálnia a lányoknak, stabilabban kell védekezniük és bátrabban megcsinálni azt, amit tudnak.

Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de rendre türelmetlenek voltunk, vagy nem volt meg a szükséges labda nélküli mozgás. Sajnos hátul a kelleténél lényegesen többet hibáztunk, elkerülhető gólokat kaptunk. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert így saját magunk alatt vágjuk a fát és az, hogy hátrányból kell felállni, felőrölheti a csapatot. Nem kaphatunk egy félidő alatt öt gólt! A második félidőben kevesebb hibával futballoztunk, több helyzetet dolgoztunk ki és nem csak fordítani tudtunk, de a csapat megmutatta azt is, hogy van tartása

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.