A vendégeknek hozott szerencsét „péntek, 13-a”

A vendégeknek hozott szerencsét „péntek, 13-a”

Leány U15-ös csapatunk a bajnoki felkészülés hajrájában a Pécsi MFC hasonló korú együttesét látta vendégül, és egy balszerencsés góllal, 3–2-re veszített.

Jól kezdte a mérkőzést női akadémiai szekciónk legfiatalabb versenyző csapata. A lányok a mérkőzés első tizenöt percében jól alkalmazták egyik kedvenc fegyverüket, a letámadást és ebben a periódusban egy szép, kidolgozott akcióból a vezetést is megszerezték. Tóth Lili mélységi passzából Csombor Luca törhetett kapura, első kísérletét ugyan még védeni tudta a pécsiek végig jó teljesítményt nyújtó kapusa, de támadónk ment a kipattanó labdáért és góllal fejezte be az akciót.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék és a vendégek egy jogos tizenegyesből egyenlíteni tudtak. A második játékrészben – talán a pécsiek egyenlítésétől – kicsit elbizonytalanodott csapatunk, amely a folyamatos cserék ellenére sem játszott rosszul, de voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amelyekben a pécsiek domináltak. Egy védelmi hibát kihasználva vezetést is szerzett a PMFC, de az Illés U15-ös lányai jól küzdöttek és Mészáros Dorina egy jól eltalált szabadrúgásból egyenlíteni tudott.

A játék képének ez a 2–2-es döntetlen jobban megfelelt volna, de a „péntek 13-a” a pécsieknek hozott szerencsét: egy szöglet nyomán, a labda támadójuk tarkójáról pattant a hálónkba.

Azonos játékerőt képviselő csapatok, jó mérkőzését hozta a találkozó. Számunkra nagyon hasznos mérkőzés volt, amelyen sok mindent viszontláttam, visszakaptam abból, amiket az edzéseken gyakoroltunk

– értékelte a találkozót Luki András, U15-ös leánycsapatunk vezetőedzője.