A végére hagytuk a lényeget

A végére hagytuk a lényeget

Kemény, küzdelmes mérkőzésen 4–3-ra nyert és továbbra is hibátlan a városi kispályás bajnokságban az Illés Akadémia Fiatalok csapata.

Ezen a héten a Gadavics – Biegner, Szeiler, Koronczai, Győrffy, Marton, Szabella, Faggyas összeállítású csapat futott ki a Sportliget salakjára. Hamar magához ragadta a kezdeményezést csapatunk a „szomszéd” séiek ellen, akik a teljes mérkőzésen fegyelmezett védekezés utáni kontrákra építettek. A 10. percben kialakított ziccerük góllal kecsegtetett, ám Gadavics bravúrosan hárított. Újabb szűk tíz perc elteltével egy szöglet utáni átlövésbe ért bele ellenfelünk játékosa bravúrosan, ezzel előnyhöz juttatva a séieket, 1–0. Válaszul – és a létszámfölényes játékot kihasználva – vagy Gadavics veszélyeztetett távolról, vagy Szabella közelről, vagy bedobás után fejjel Marton Zoli. Azonban egy utolsó emberként eladott labda után üres kapuba passzolt az Atlantisz játékosa, ezzel növelve előnyüket és kialakítva a 2–0-s félidei eredményt.

Próbáltak fiataljaink a félidő után egyből veszélyeztetni. A zöld-fehér gólra négy percet kellett várni: Gadavics sokadik átlövése most utat talált a kapuba, 2–1! Hat perccel később Oli harcolt ki szabadrúgást es okosan, laposan lőtt a kapuba, ezzel egalizáltunk, 2–2. Sajnos nem sokáig örülhettek a mieink, ugyanis egy bedobás után újra az Atlantisz talált be, 3–2. Ahogy az utolsó percekhez közeledtünk, egyre nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünk kapujára. Az 56. percben a félpályáról eresztett el ez újabb bombát Gadavics Bence, ami beakadt, 3–3! A végén még egy gyönyörű szép akció végén Koronczai talált Győrffy elé, aki nem hibázott közelről és elhozta a három pontot az akadémiai gárdának!

Ez a mérkőzés újabb bizonyítéka volt, hogy csapatunk nem adja fel, ráadásul a végjátékban higgadt is tud maradni. A jövő héten a tavalyi bajnok Peszi csapatával találkozik a zöld-fehér alakulat.

Atlantisz Sé SE – Illés Akadémia Fiatalok 3–4 (2–0)
Gólszerzők:
Gadavics (2), Szabella, Győrffy