A városházán díjazták akadémiánk diákolimpikonjait

A városházán díjazták akadémiánk diákolimpikonjait

Kedden délután a városháza nagytermében ünnepélyes díjátadó keretein belül jutalmazták az elmúlt tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó, sikeres fiatalokat.

Az ünnepségen elismerésben részesült az augusztusban Coventryben, a Nemzetközi Diákjátékokon egészen a döntőig menetelő együttesünk, továbbá a Nagy Lajos Gimnáziumból hét-, a Neumann János Általános Iskolából pedig két tanulónk, akik a májusi Országos Diákolimpia Döntőben vívták ki a bajnoki címet csapatukkal.

Az eseményen dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester, Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke és Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke adták át az elismeréseket.

A díjátadó színvonalas betétműsorokkal egészült ki, ahol Tóth Dániel, Szombathely hangja szórakoztatta a meghívott vendégeket, valamint szintetizátor-játék is felcsendült.

Nem csak labdarúgásban jeleskedtünk, ugyanis Első Hanna, U14-es csapatunk játékosa, a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója, atlétikában ért el II. helyezést csapatával.

Szeretnénk megköszönni Szombathely város és az Illés Akadémia vezetőinek, hogy lehetővé tették azt, hogy idén augusztusban részt vehettünk Coventryben az 54. Nemzetközi Diákjátékokon. A gyerekek nevében is mondhatom, hogy megtisztelő volt hasonló korú társaik és a város vezetői előtt fogadni az elismeréseket. Ezúton gratulálok a többi díjazottnak, akik kiváló sportteljesítményükkel öregbítették Vas megye hírnevét

– értékelte a nívós eseményt Tóth Alexandra edző.

A Coventry Diákjátékokon II. helyezést elért csapat tagjai: Alasz Hanna, Ceglédi Boglárka, Csombor Luca, Hajdú Panna, Harmath Ramira Emma, Sági Fruzsina, Simon Enikő Laura, Spilenberg Maja, felkészítőjük: Tóth Alexandra.

 Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium – lány labdarúgás – V-VI. kcs. I. helyezett csapata:

Varga Zsófia, Pálmai Eszter Mária, Varró Veronika, Gévay Dorka, Németh Adél, Spilenberg Maja, Nyári Virág, Albert Anna, Balogh Sára 

Neumann János Általános Iskola – lány labdarúgás – IV. kcs. I. helyezett csapata:

Viszked Virág, Spanyó Panni, Örkény Lívia, Csomor Luca, Nagy Barbara, Lempeg Vanessza, Lang Regina, Bense Noémi, Berkecz Noémi

Az eseményről további képek az alábbi linkeken találhatók:

VAOL – Diáksportolók jutalmazása

A diákolimpikonokat jutalmazták a városházán – Dr. Nemény András – Szombathely.hu