A továbbjutás küszöbén van U19-es válogatottunk

A továbbjutás küszöbén van U19-es válogatottunk

Az utolsó forduló előtt jobb gólkülönbségének köszönhetően az Eb-selejtező csoportjának első helyén áll a válogatottunk. Ebben pedig szerepet játszik Horváth Rajmund skótok ellen szerzett találata is.

A mérkőzés 73. percében Vancsa Zalán remekül ment el a bal szélen és egy csodás passzt kaptam tőle. Átvettem a labdát a jobb lábamra és csak arra koncentráltam, hogy a kapus mellett a hálóba tudjak lőni. Nagyon örülök, hogy ez sikerült is.

Mennyire volt fontos ez a találat a csapat számára, és persze mit jelent neked?

A csapat szempontja sokkal lényegesebb, mivel így a gólkülönbségünknek köszönhetően a tabella élén állunk most a selejtező csoportunkban. Ezt megelőzően ugyan már szereztem gólt a korosztályos válogatottakban, de ez a találat tényleg az élre kívánkozik. Mondom ezt annak tudatában, hogy az utóbbi időben azért eléggé eredményes voltam. A Haladás felnőtt együttesében, valamint az Illés Akadémia U19-es gárdájában is sikerült gól szereznem. Enyhe túlzással élve: potyognak a gólok.

Az izraeliek ellen viszont sem te, sem a csapat nem talált be. Viszont szerencsére az ellenfél sem zörgette meg a hálónkat.

Az a mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Jó futballistákból állt az ellenfél, erős együttese van Izraelnek. Ugyan nekem is volt egy lövésem, de talán nem koncentráltam eléggé, és így az elkerülte a kaput.

Skócia ellen viszont minden remekül alakult.

Ez így van. Tökéletesen felfrissült erre a meccsre a csapatunk. Gyors kombinációkat csináltunk, szinte egész mérkőzésen egy-két érintővel játszottunk. A párharcokat is megnyertük, így ez szerintem megérdemelt siker volt.

A saját eddigi teljesítményeddel mennyire vagy megelégedve?

Mindig igyekszek a szakmai stáb elvárásainak megfelelni. Az első meccsen megpróbáltam megtartani a labdákat, és ez nagyjából sikerült is. A másodikon csereként beállva tudtam gólt szerezni, és egy csatárt általában a gólok minősítenek. A lényeg azonban az, hogy mindenképpen a csapat hasznára szeretnék lenni. A játékom megítélése pedig a szövetségi edző „feladata”.

Kedden egy nagyon fontos, lényegében az Európa-bajnoki repülőjegyről döntő mérkőzés következik. Miként készültök rá?

Nem lesz könnyű mérkőzés, de itt már nincs is olyan. A szakmai stáb biztosan maximálisan felkészít bennünket a meccsre. Nagyon szeretnénk kijutni az Európa-bajnokságra, ezért csak a győzelem elfogadható. A helyzeteinket a skótok ellen nagyon jó százalékban értékesítettük, ezt pedig a törökökkel szemben is meg kellene tennünk. Ezúttal is a saját játékunkat akarjuk játszani.

Végezetül: Horváth Rajmund kezdő lesz a keddi mérkőzésen vagy csereként tehet majd esetleg hozzá a csapat játékához?

Ez majd kiderül, ennek eldöntése nem az én feladatom. De az biztos, ha szerepet kapok, mindent megteszek a győzelem érdekében. Telesen mindegy, hogy ez gólt, vagy gólpasszt eredményez. Nagyon bizakodóak vagyunk, szeretnénk a csoport első helyén végezni.

Nyitókép forrása: Török Attila (www.nso.hu)