A számok tükrében is kiemelkedő őszt produkáltak az U15-ös lányok

A számok tükrében is kiemelkedő őszt produkáltak az U15-ös lányok

Ahogy arról már több ízben is beszámoltunk: U15-ös leánycsapatunk veretlenül zárta a szezon első, őszi szakaszát. Mindez azt jelenti, hogy – teljesen megérdemelten – a tabella első helyéről várhatja a folytatást a társaság.

Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra tanítványai egészen remek időszakot tudhatnak maguk mögött. Tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek, kétszer pedig – a szintén dobogós Pécs, valamint Ferencváros ellen – megosztoztak a pontokon ellenfelükkel. A mieink ezeken a találkozókon 48 gólt szereztek, ami a második legtöbb a mezőnyben. Ezen kívül a mindössze 5 kapott találat is magáért beszél – említésre méltó az a tény is, hogy a tíz találkozóból hat alkalommal is lehúztuk a rolót! Ez messze a legkevesebb az összes csapatot figyelembe véve.

Ami a házi góllövőlistát illeti, az élen Sipos-Kiss Virág áll 9 találattal. Őt követi Bihari Csenge, aki 8 alkalommal volt eredményes. A képzeletbeli dobogóra még Horváth Amira fért fel, aki 7 ízben mattolta az ellenfelek kapusát. Együttesünk nagy különbségű győzelmeket is elkönyvelhetett az ősszel, ezek közül is kiemelkedő volt a két DVTK elleni összecsapás. Miskolcon 14–0-s, hazai környezetben pedig 10–1-es diadalt arattak a lányok. Mint tudjuk, a statisztika nem minden, de a fent említett számok is ékes bizonyítékai annak, hogy egy fantasztikus menetelés vette kezdetét 2023. augusztus 18-án.