A Nagy Lajos Gimnázium akadémistáinkra épülő csapata nyerte meg a középiskolás korosztály diákolimpiáját

A Nagy Lajos Gimnázium akadémistáinkra épülő csapata nyerte meg a középiskolás korosztály diákolimpiáját

A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata megvédte címét a leány labdarúgó Diákolimpia V-VI. korcsoportjában. A hét akadémistánkkal felálló gárda ismét elhódította az országos bajnoki címet.

Az elmúlt hétvégén Szekszárd adott otthont a középiskolás korosztály Országos Leány Labdarúgó Diákolimpiai Döntőjének. A döntőn – a Nagy Lajos Gimnázium csapatában – akadémiánk hét növendékéért is szoríthattunk: Balogh Sára, Gévay Dorka, Németh Adél, Rugovics Boglárka, Spilenberg Maja, Varga Zsófia és Varró Veronika is pályára lépett a szekszárdi döntőben.

A szombathelyiek a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum, valamint a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium csapataival kerültek egy csoportba. A lányok rendkívül magabiztosan, 44–1-es gólkülönbséggel vették az akadályokat, így aztán következhetett a negyeddöntő. Itt Varró Veráék 4–0-ra múlták felül a Veszprémet, majd ezt követően 5–3-as győzelmet arattak a házigazda szekszárdi csapat ellen, ami azt jelentette, hogy jöhetett a döntő, a címvédés lehetősége.

Az ellenfél – amellyel már a csoportküzdelmek során is megmérkőztek a lányok – a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola volt. A két együttes korábbi, 4–0-s összecsapásához hasonlóan ezúttal is négy gól esett a találkozón: a mieink 3–1-re nyertek. Idén is a Nagy Lajos Gimnázium bizonyult a korosztály legjobbjának, a szombathelyiek emelhették a magasba az első helyezettnek járó trófeát.

Németh Adél révén – aki a torna gólkirálya lett – egy különdíjat is bezsebeltünk!