A mérkőzés elérte a célját

A mérkőzés elérte a célját

Igazságos, 1–1-es döntetlent játszott idegenben akadémiánk két legidősebb korosztályának vegyes csapata.

Fussballakademie Burgenland U18 – Illés Akadémia U19/U17 1–1 (0–0)
Illés Aka U19/17, 1. félidő:
Kovács M. – Mayer, Frák, Losonczi, Stifter – Bolla B., Kopácsi Á., Bonyhárd – Szvoboda, Tama G., Pruska. Vezetőedző: Horváth András. 2. félidő: Németh H. – Kopácsi B., Halász, Kovács B., Deme – Bodrogi, Csörnyei, Bonchis – Wolf, Horváth B., Takács-Földes. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Bodrogi (89., 0–1)

A felkészülési időszak első mérkőzésén egy határozottan jó csapat ellen lépett pályára akadémiánk két idősebb korosztályából álló vegyes csapatunk. Az első félidőben inkább a Horváth András által irányított legénységünk dominált: Kopácsi Áron, Bonyhárd Attila és Tama Gergő is megszerezhette volna a vezetést, ám a helyzetek sajnos kimaradtak, így a félidőben 0–0-ra ált a derbi.

A szünetben a mieink teljes sort cseréltek és Kovács László meccselt a továbbiakban. Ebben a játékrészben inkább a hazaiak irányítottak, ám fiataljaink jó védekezésből indulva kontráztak, és ezek az ellencsapások bizony rendre komoly veszélyt hordoztak magukban. A 89. percben aztán egy labdaszerzés után Bodrogi Bence vette be a felsőőriek kapuját, ám ez sajna nem jelentett győzelmet a számunkra, ugyanis a vendéglátók az utolsó pillanatokban döntetlenre mentették a mérkőzést: 1–1 lett a derbi vége.

Jó hozzáállással, az akadémia filozófiájának megfelelő stílusban játszottak a srácok. Ez az első edzőmeccs volt, teljesen elégedett voltam a látottakkal. Talán picivel többet is kaptam, mint amit vártam. Akadt több jó teljesítmény is. A mérkőzés elérte a célját

– fogalmazott Horváth András, az U19-eseink vezetőedzője.